Ως παγκόσμια εταιρεία στις κοινές λύσεις έξυπνης μετακίνησης, η Lime ενθαρρύνει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πρώθηση της μικροκινητικότητας, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα μεταφορών.

Η Ελλάδα αναμένεται να γίνει μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο με μια ολοκληρωμένη σειρά κανόνων για οχήματα μικροκινητικότητας, με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

“Την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη μικροκινητικότητα που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, υποβλήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη που μπορεί να ορίσει σαφώς ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθούν οι χρήστες μικρών ηλεκτρικών οχημάτων, έτσι ώστε η ασφάλεια να παραμείνει προτεραιότητα. Η προτεινόμενη νομοθεσία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τη σχέση μας με τις διοικήσεις πόλεων σε όλη την Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση του αστικού χώρου. Ζητούμε συνεχή ευελιξία από την πλευρά των κεντρικών και τοπικών διοικήσεων, προκειμένου για την ανάπτυξη της μικροκινητικότητας ως υπηρεσία σε άτομα όταν παρέχονται από φορείς όπως η Lime“, επεσήμανε ο Petko Anchev, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Lime για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Η Lime είναι στην πρώτη γραμμή για την προώθηση της μικροκινητικότητας, αφού μέχρι σήμερα, οι χρήστες των οχημάτων της έχουν ολοκληρώσει περίπου 2 εκατομμύρια μετακινήσεις στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκη και της Κρήτης. Το 2021 η Lime θα προωθήσει το σχέδιό της για περαιτέρω επέκταση σε ολόκληρη τη χώρα. Η υπηρεσία που παρέχεται από την εταιρεία καθιερώθηκε ως προτιμώμενος τρόπος για τους ντόπιους και τους τουρίστες να μετακινούνται σε κεντρικές αστικές περιοχές, συμβάλλοντας έτσι στην πράσινη μετακίνηση, ενώ παράλληλα επιδιώκει να συνεχίσει την συνεργασία της με τις αρχές.

Η Lime έχει τροφοδοτήσει πάνω από 200 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πέντε ηπείρους, παρέχοντας ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα ως καθαρή εναλλακτική λύση αντί της χρήσης αυτοκινήτων.

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα του SLAIN για την Οδική Ασφάλεια
Επόμενο άρθροΤο νέο compact SUV Audi Q2 στην Ελλάδα