Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η LeasePlan πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης στόλου. Το φετινό θέμα του WEF ήταν: “Παγκοσμιοποίηση 4.0: Διαμόρφωση μιας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης”.

Στόχοι

Ο Mike Lightfoot, Chief Corporate Affairs Officer της LeasePlan, παρουσίασε τους στόχους της εταιρείας. Παράλληλα με τη συνεργασία με ηγέτες επιχειρήσεων, ΜΚΟ και κυβερνητικές αντιπροσωπείες, η LeasePlan πήγε στο Νταβός για να προωθήσει την ατζέντα της για την αλλαγή του κλίματος και να πείσει τους συμμετέχοντες για τα οφέλη που προσφέρει η ηλεκτρική ενέργεια. Η LeasePlan παρουσίασε επίσης μια νέα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το WEF, το World Business Council for Sustainable Development και την McKinsey, προτρέποντας όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων τελικής παράδοσης να πανε στην ηλεκτροκίνηση για να κάνουν τα αστικά κέντρα πιο βιώσιμα.

Μπαταρίες

Η ομάδα της LeasePlan παρακολούθησε επίσης τη “Δημιουργία κυκλικής αλυσίδας αξίας για μπαταρίες”, που διοργανώθηκε από την Global Battery Alliance. Μια κυκλική Αλυσίδα Αξίας, η οποία ονομάζεται επίσης “εφοδιαστική αλυσίδα κλειστού βρόχου”, είναι ένα κατασκευαστικό μοντέλο βάσει του οποίου ο καταναλωτής παραδίδει την πρώτη ύλη για παραγωγή μπαταριών και η ανακύκλωση είναι ο βασικός τρόπος κατασκευής. Παράλληλα με τα προφανή οικολογικά οφέλη, ένα σύστημα κλειστού βρόχου μπορεί επίσης να ενισχύσει την επιτυχή παραγωγή μπαταριών σε περιοχές με περιορισμένους φυσικούς πόρους κοβαλτίου, νικελίου, αλουμινίου και λιθίου, όπως η Ευρώπη.

Η δύναμη των στόλων

Ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan, δεν άφησε περιθώρια ερμηνείας: «Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήλθε για να μείνει και θα επιταχυνθεί». Ο κ. Gunning συνέδεσε την ηλεκτροκίνηση του στόλου με την απανθρακοποίηση της βιομηχανίας εν γένει και την ψηφιακή επανάσταση. Με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, δημιουργούνται νέοι συνεταιρισμοί.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση ειδικά για ηλεκτροκίνηση εταιρικών στόλων. Ένα tweet στο λογαριασμό της LeasePlan αναφέρει: “Οι ιδιοκτήτες στόλου βρίσκονται σε θέση ισχύος για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, καθώς περίπου το 50% των οχημάτων που κυκλοφορούν ανήκουν σε εταιρείες”.

Τελική παράδοση

Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που διοργάνωσε η LeasePlan, ο Tex Gunning, ο Peter Bakker, CEO του World Business Council for Sustainable Development και ο Jesper Brodin, CEO του Ikea επικεντρώθηκαν στη σχέση μεταξύ ποιότητας αέρα, κλιματικής αλλαγής και κυκλοφοριακής συμφόρησης από την προοπτική της τελικής παράδοσης . Τα τρία στελέχη συζήτησαν εναλλακτικές λύσεις για τις υποδομές τελικής παράδοσης, βασισμένες σε ηλεκτροκίνηση, χωρίς να διαταράσσονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

 

Προηγούμενο άρθροConnected Fleets Conference από το Fleet Europe
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Ιανουάριο 2019