Η LeasePlan ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την εισαγωγή των μετοχών της στα χρηματιστήρια Euronext στο Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες. Η δημόσια εγγραφή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, θα απευθύνεται σε μικροεπενδυτές στην Ολλανδία και στο Βέλγιο καθώς και σε θεσμικούς επενδυτές. Η LeasePlan διαθέτει 1,8 εκατομμύρια οχήματα υπό διαχείριση σε περισσότερες από 30 χώρες.

“Αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός», δήλωσε ο CEO της LeasePlan, Tex Gunning. “Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας προς τους πελάτες μας”.

Εξαιρετική θέση

“Η LeasePlan βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και στις δύο αγορές μας. Στην Car-as-a-Service, έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα στο δρόμο από ποτέ, ένα αξιοζήλευτο 30ετές ιστορικό συνεχούς κερδοφορίας και ένα ισχυρό, ανθεκτικό και δημιουργικό μοντέλο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων”.

“Η CarNext.com, η πανευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά μας B2C και B2B, ανατρέπει την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και αναπτύσσεται εκθετικά, έχοντας ήδη επεκτείνει την παρουσία της από 5 σε 18 χώρες σε λιγότερο από 15 μήνες”.

Αρχική Δημόσια Προσφορά

“Είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έχει επιτύχει η LeasePlan και πιστεύω ότι η μετουσίωση σε μια εισηγμένη εταιρεία είναι το λογικό επόμενο βήμα στην ανάπτυξή μας, συνεχίζει ο κ. Gunning.

Αυτή τη στιγμή, η LeasePlan είναι επίσημα ακόμη μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία LP Group NV. Πριν από τον διακανονισμό της δημόσιας εγγραφής, θα μετατραπεί σε εισηγμένη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία LeasePlan NV.

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΑΔΠ) θα περιλαμβάνει αποκλειστικά υφιστάμενες μετοχές που κατέχει ο σημερινός μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, Lincoln Financing Holdings Pte Ltd, που ενεργεί μέσω του ολλανδικού υποκαταστήματός της.

Μακροπρόθεσμοι επενδυτές

Ο εν λόγω μοναδικός μέτοχος ελέγχεται βασικά από την κοινοπραξία μακροπρόθεσμων επενδυτών που αποτελείται από συνταξιοδοτικά ταμεία, επενδυτικά και κρατικά επενδυτικά ταμεία που απέκτησαν τη LeasePlan το 2015 από κοινοπραξία με εξέχουσα μέτοχο την Volkswagen AG.

“Αυτή η ΑΔΠ ανακοινώθηκε από καιρό και αναμένεται από την αγορά”, λέει ένας εμπειρογνώμονας χρηματοδοτικής μίσθωσης που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία. “Παρ ‘όλα αυτά, είναι μεγάλη είδηση – πολύ μεγαλύτερη από την ΑΔΠ της ALD πριν από λίγο καιρό.”

Η θυγατρική της Société Générale, ALD, ξεκίνησε μια δημόσια εγγραφή τον Ιούνιο του 2017 και υπήρξε η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης που το έπραξε. Ωστόσο, η δημόσια εγγραφή περιορίστηκε στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ALD, ενώ η ανακοίνωση της LeasePlan δεν αναφέρει τέτοιο περιορισμό.

“Πρέπει να δούμε την ΑΔΠ της LeasePlan στο πλαίσιο μιας αναπτυσσόμενης αγοράς κινητικότητας. Λόγω της ταχείας ανάπτυξης – και των συνακόλουθων επιχειρηματικών ευκαιριών – στην κινητικότητα, πρόκειται για μια βιομηχανία που παρακολουθείται διακαώς από τους επενδυτές. ”

Έτοιμοι για ανάπτυξη

“Η μετατροπή σε εισηγμένη ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της LeasePlan. Τα τελευταία χρόνια, εργάστηκε σκληρά για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη πέραν του ορίου της VW, ώστε να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη, πιο κερδοφόρα και έτοιμη για ανάπτυξη”.

“Η ΑΔΠ θα παράσχει στη LeasePlan τη σταθερότητα και τους πόρους για την αύξηση των επενδύσεών της στην καινοτομία και την ενοποίηση της κινητικότητας, στο πλαίσιο μιας αναπτυσσόμενης αγοράς”.

Προηγούμενο άρθρο10 χαρακτηριστικά που κάνουν τη νέα BMW Σειρά 3 σημείο αναφοράς
Επόμενο άρθροΤα Fiorino και Doblo Cargo με άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα