Η Stellantis N.V. και η Leapmotor ανακοίνωσαν πως έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις και η σύσταση της Leapmotor International B.V., κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της Stellantis, με μερίδια 51/49, έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Με έδρα το Άμστερνταμ, η διοίκηση με επικεφαλής τον CEO Tianshu Xin, πρώην στέλεχος της Stellantis China, θέτει τις βάσεις για την επιτυχή είσοδο των T03 και C10 κατ’ αρχάς στις ευρωπαϊκές αγορές και κατόπιν στην Ινδία και την Ασία-Ειρηνικό (εκτός της Ευρύτερης Κίνας), Μέση Ανατολή και Αφρική και Νότια Αμερική, το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Τον Οκτώβριο του 2023, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επένδυση περίπου 1,5 δισ. ευρώ της Stellantis προς απόκτηση 21% ιδίων κεφαλαίων στην Leapmotor, εταιρεία EV που κατετάγη μεταξύ των τριών κορυφαίων κινεζικών startups το 2023. Η συμφωνία περιελάμβανε τη σύσταση της Leapmotor International, η οποία έχει αποκλειστικά δικαιώματα εξαγωγής, πώλησης και κατασκευής προϊόντων Leapmotor εκτός της Ευρύτερης Κίνας. Η συνεργασία αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων της Leapmotor στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με παράλληλη αξιοποίηση την καταξιωμένης παγκόσμιας εμπορικής παρουσίας της Stellantis προς επιτάχυνση των πωλήσεων της Leapmotor σε άλλες περιοχές.

Η γκάμα προϊόντων EV της Leapmotor International συμπληρώνει την υπάρχουσα τεχνολογία και το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών μαρκών της Stellantis και προσφέρει πιο προσιτές λύσεις κινητικότητας. Αξιοποιώντας τους διαύλους διανομής της Stellantis, το λανσάρισμα θα ξεκινήσει στην Ευρώπη – Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ρουμανία – τον Σεπτέμβριο του 2024, με αποκλειστικούς αντιπροσώπους και 200 σημεία πώλησης μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων Stellantis &You και θα αυξηθούν στα 500 έως το 2026, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών. Στα τέλη του 2024, τα προϊόντα της Leapmotor θα επεκταθούν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική (Τουρκία, Ισραήλ και Γαλλικές Υπερπόντιες Περιοχές), Ινδία και Ασία-Ειρηνικό (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Ινδία) και Νότια Αμερική (Βραζιλία και Χιλή).

Τα Leapmotor C10 και T03

Το Leapmotor C10 είναι το πρώτο παγκόσμιο προϊόν της εταιρείας, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα σχεδίασης και ασφάλειας. Το C10 βασίζεται στην τεχνολογική αρχιτεκτονική LEAP3.0 της Leapmotor, με κορυφαία έξυπνη ηλεκτρική τεχνολογία, όπως κεντρική ηλεκτρονική και ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τεχνολογία κυψέλης πλαισίου (CTC) και κορυφαίο έξυπνο πιλοτήριο. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο, οικογενειακό όχημα κατηγορίας D με εξαιρετική premium εμπειρία οδήγησης και χειρισμού, αυτονομία 420 χλμ WLTP και βαθμολογία 5 αστέρων E-NCAP. Απέσπασε το “2023 International CMF Design Award” για τον τεχνολογικό και αισθητικό σχεδιασμό του και προσφάτως το Χρυσό Βραβείο 2024 των Γαλλικών Βραβείων Σχεδιασμού (FDA).

 

Το Leapmotor T03 είναι ένα μικρό πεντάθυρο εξειδικευμένο αστικό αυτοκίνητο κατηγορίας Α με εσωτερικό χώρο κατηγορίας Β. Δεν είναι απλώς κομψό, αλλά και ευχάριστο στην οδήγηση, με αυτονομία 265 χλμ WLTP. Κατατάχθηκε πρώτο στο JD Power Initial Quality Study μικρών BEV.

Προηγούμενο άρθροΔύο νέες μονάδες BYD σε Μαρούσι και Κηφισό
Επόμενο άρθροΟ Όμιλος Σφακιανάκη και η Χάρτα Διαφορετικότητας