Η Konetik, μια από τις φιναλίστ των Βραβείων Smart Mobility Startup Awards 2018κέρδισε το Nissan Electrify the World Startup Challenge και θα ξεκινήσει πιλοτικά με τη Nissan το επόμενο έτος.

Η βερολινέζικη startup στοχεύει να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στόλου στο επόμενο επίπεδο, παρέχοντας μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία εκτίμησης σκοπιμότητας για ηλεκτρικά οχήματα (EV). Ο αυτοματοποιημένος, με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης, σύμβουλος σκοπιμότητας και φόρτισης EV θα βοηθήσει στην ηλεκτροκίνηση των εταιρικών στόλων. Για παράδειγμα, η Konetik εργάζεται για την ηλεκτροκίνηση διεθνών εταιρειών, όπως η ENGIE και η Novartis.

Το βραβείο Nissan Challenge ήταν αφιερωμένο στην εξεύρεση των πιο ελπιδοφόρων startups που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η κριτική επιτροπή επέλεξε δέκα φιναλίστ από έξι διαφορετικές χώρες, από τις οποίες οι πέντε ευρωπαϊκές: τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη.

Η διοργάνωσή του βραβείου αυτού είναι της Nissan Nordics και της Nissan Innovation Labs, ενώ ο νικητής του θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πιλοτικό πρόγραμμα με την Nissan, στο Όσλο της Νορβηγίας, που αποτελεί, μέχρι στιγμής, το πιο προηγμένο οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας στον κόσμο .

Ο Balazs Szabo, CEO της Konetik, δήλωσε: “Ζούμε συναρπαστικές στιγμές λόγω της ισχυρής δέσμευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων, των ρυθμιστικών αρχών και των παρόχων υπηρεσιών υποδομής φόρτισης στην ηλεκτρική κινητικότητα. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Nissan, καθώς υπάρχει μεγάλη ταύτιση με τους στόχους της Konetik για την ηλεκτροκίνηση του κόσμου και την περαιτέρω βιωσιμότητα των μεταφορών”.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνδυασμός leasing και car sharing από ALD και SnappCar
Επόμενο άρθρο10 στρατηγικές ερωτήσεις προς τη Volvo για τις νέες τάσεις