Η παγκόσμια μάρκα της Toyota για νέες υπηρεσίες κινητικότητας, KINTO, περιλαμβάνει πλέον το νέο όχημα κυψελών καυσίμου Toyota Mirai στο στόλο της KINTO Share στη Σουηδία.

Από τότε που η KINTO ξεκίνησε δραστηριότητα στη Σουηδία, προ ενός έτους, η πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας διαθέτει σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα και καλύπτει σχεδόν όλες τις κατηγορίες με μοντέλα που κυμαίνονται από το Yaris Hybrid έως το RAV4 Plug-in Hybrid και το Lexus UX 250h. Με την υιοθέτηση του νέου Mirai, η KINTO Share στοχεύει στη διάδοση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και παρέχει την ευκαιρία στους πελάτες της να βιώσουν το μέλλον της κινητικότητας υδρογόνου.

“Η Σουηδία εξακολουθεί να υστερεί έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου, κάτι που περιορίζει τη χρήση της τεχνολογίας. Περιλαμβάνοντας το Mirai στην KINTO Share, επιχειρούμε να παρέχουμε τεχνολογία υδρογόνου σε όλους τους πελάτες μας, ανεξάρτητα από το αν την χρειάζονται για 1 ώρα ή 3 μήνες”, δήλωσε ο Johan Lundblad, Επικεφαλής Κινητικότητας της Toyota Σουηδίας.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διάθεση του νέου Mirai στο κοινό μέσω του KINTO Share είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κοινωνία του υδρογόνου” τόνισε ο κ. Lundblad.

Το Toyota Mirai κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014 στην Ιαπωνία και είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το 2016. Η δεύτερη γενιά Mirai κυκλοφόρησε στην Ευρώπη νωρίτερα αυτό το έτος και είναι εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota, καθιστώντας την ελαφρύτερη, πιο συμπαγή, πιο αποτελεσματική και ακόμα φθηνότερη από πριν.

Τα αυτοκίνητα διατίθενται στον νέο σταθμό κινητικότητας της KINTO, στο KTH Royal Institute of Technology της Στοκχόλμης και, όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα της KINTO, με δυνατότητα κράτησης μέσω της εφαρμογής KINTO-mobile.

Η KINTO αποτελεί μέρος του παγκόσμιου οράματος της Toyota για παροχή όλων των ειδών υπηρεσιών που σχετίζονται με την κινητικότητα των ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Η KINTO Europe, που ιδρύθηκε την 1η Απριλίου, ήταν το τελευταίο βήμα στο ταξίδι από την κινητικότητα ως έργο στην κινητικότητα ως επιχείρηση, με σκοπό την πραγματική παράδοση της «Κινητικότητας για Όλους». Στην Ευρώπη, η KINTO δραστηριοποιείται ήδη σε 10 χώρες: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία και επεκτείνεται γρήγορα.

Προηγούμενο άρθροΗ CarCloud της Leasys και στην Ισπανία
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Woven Alpha και Mitsubishi Fuso