Xpeng P7 smart EV sports sedan

Η Xpeng Motors, εταιρεία παραγωγής έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων (Smart EV) στην Κίνα, ανακοίνωσε την χρηματοδότησή της με περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Aspex, Coatue, Hillhouse Capital και Sequoia Capital China.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη στρατηγική της εταιρείας, τη θέση στην αγορά και το μακροπρόθεσμο όραμά της ως κορυφαίου παίκτη Smart EV στην Κίνα.

Η χρηματοδότηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας να εξυπηρετεί τη μεγάλη και αυξανόμενη βάση καταναλωτών μεσαίας τάξης με γνώμονα την τεχνολογία στην Κίνα, παρέχοντας έξυπνες εμπειρίες EV που ενισχύονται από προηγμένη τεχνολογία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα, οι μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, ανεβαίνουν τους τελευταίους μήνες και οι επιχειρήσεις αναζητούν χρηματοδότηση.

Η Xpeng Motors έχει κατακτήσει αρκετά ορόσημα το 2020, παρά τις επιπτώσεις του Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του δεύτερου μοντέλου Smart EV, του P7 sport sedan – τον Απρίλιο του 2020 και της εξασφάλισης της άδειας παραγωγής για το πλήρως ιδιόκτητο εργοστάσιό της στο Zhaoqing, τον Μάιο του 2020.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Xpeng να αναπτύξει περαιτέρω έξυπνες τεχνολογίες οχημάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέτει 200 περίπου εκθεσιακούς χώρους στην Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ έχει παραδώσει 19.376 SUV G3 από τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας (NEV) στην Κίνα μειώθηκαν τον Ιούνιο για δωδέκατο συνεχή μήνα. Τα NEV περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, υβριδικά βενζίνης-ηλεκτρικά και κυψελών υδρογόνου.

Τον Νοέμβριο του 2019 η Xpeng συγκέντρωσε 400 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi Corp. Όπως ανέφερε τότε ρεπορτάζ του Reuters οι επενδυτές εκτίμησαν την εταιρεία στα 4 περίπου δισ. δολάρια. Εκτός από την Κίνα η εταιρεία είναι εγκατεστημένη στη Silicon Valley.

Φωτογραφία: Xpeng 

Προηγούμενο άρθροëv-lease: leasing για ηλεκτροκίνητα από την Τράπεζα Πειραιώς
Επόμενο άρθροΗ θυγατρική της Volkswagen SITECH σε κοινοπραξία με την Brose