Η Kia εισάγει την Plug&Charge στα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ευρώπη. Η Plug&Charge θα διατεθεί με το EV9 και σταδιακά στον υπόλοιπο ηλεκτροκίνητο στόλο της Kia.

Αυτή η τεχνολογία φόρτισης θα επιτρέψει στους πελάτες της Kia να συνδέουν το EV τους σε οποιονδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης με δυνατότητα Plug&Charge. Δεν απαιτείται επιπλέον ταυτοποίηση ή άλλη διαδικασία για την φόρτιση, καθώς ο έλεγχος είναι πλήρως αυτοματοποιημένος. Με την θέσπιση της Plug&Charge στα EV της, η Kia προσφέρει στους πελάτες της την πλέον πρόσφατη τεχνολογία ταχείας, ασφαλούς και πρακτικής φόρτισης.

«Η Plug&Charge είναι πολύ πρακτική τεχνολογία εύκολου χειρισμού, με ταχύτερη και πιο ομαλή διαδικασία για τους πελάτες μας», ανέφερε ο Sjoerd Knipping, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Προϊόντων της Kia Ευρώπης. «Προσφέροντας στους πελάτες μας ηλεκτρικά οχήματα και τις πλέον προηγμένες λύσεις φόρτισης, εξομαλύνουμε την μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα και αποδεικνύουμε ότι είμαστε σοβαροί ανταγωνιστές στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά EV».

Πλήρως αυτοματοποιημένη, εύκολη και ασφαλής φόρτιση

Η Plug&Charge είναι μέθοδος ταυτοποίησης ενσωματωμένη στο όχημα και επιτρέπει την επικοινωνία με σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug&Charge. Ο πελάτης απλώς συνδέει το όχημά του στον σταθμό και ξεκινάει αυτομάτως η διαδικασία φόρτισης. Η υπηρεσία είναι απολύτως ασφαλής. Μέχρι σήμερα, ο πελάτης έπρεπε να επαληθεύσει τον λογαριασμό του στο σημείο φόρτισης πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η οποία συνήθως γινόταν είτε με κάρτα RFID, είτε μέσω εφαρμογής κινητών, όπως η Kia Charge.

Η απολύτως ασφαλής υπηρεσία Plug&Charge χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανταλλαγή ψηφιακών πιστοποιητικών μεταξύ αυτοκινήτου και φορτιστή, η οποία ελέγχει τον λογαριασμό του πελάτη και την ανάλογη σύμβαση φόρτισης, με τον λογαριασμό Kia Charge του οδηγού. Το οικοσύστημα Hubject Plug&Charge διαχειρίζεται την ανταλλαγή πιστοποιητικών μεταξύ ενδιαφερόμενων μερών του Plug&Charge: διαχειριστές σημείων φόρτισης (CPO), χειριστές φορητότητας (MO) και κατασκευαστές πρότυπου εξοπλισμού (OEM). Αυτή η επικοινωνία είναι σύμφωνη με το διεθνές πρότυπο ISO 15118.

Η Plug&Charge θα απλοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης, χωρίς να αναιρεί τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής Kia Charge: τη λειτουργία πλοήγησης, ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τα τέλη φόρτισης και τη διαθεσιμότητα και τη δυνατότητα επιλογών φίλτρων όπως του βύσματος [KS1], την ταχύτητα φόρτισης και τον τύπο πρόσβασης και ενημέρωσης των οδηγών για τη διαθέσιμη δημόσια υποδομή φόρτισης. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία απρόσκοπτης φόρτισης, ο πελάτης μπορεί απλώς να αποσυνδέσει το αυτοκίνητό του μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση και η χρέωση θα προστεθεί στον μηνιαίο λογαριασμό του, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής του.

Προηγούμενο άρθροBMW AG: Ο Jochen Goller διαδέχεται τον Pieter Nota
Επόμενο άρθροΗ Coral στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών