Η Jaguar Land Rover έχει διαθέσει 362 οχήματα παγκοσμίως προς υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανισμών και εργαζομένων πρώτης γραμμής που αντιμάχονται την εξάπλωση του COVID-19.

  • Η Jaguar παρέχει 15 οχήματα για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας “Help NHS Heroes” του Ηνωμένου Βασιλείου, παραδίδοντας τρόφιμα και βασικά προϊόντα στο προσωπικό, τους φροντιστές του NHS και τις οικογένειές τους
  • Η Jaguar Land Rover South Africa συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό της Νότιας Αφρικής και το Ίδρυμα Minnie Dlamini για να προσφέρουν τρόφιμα ζωτικής σημασίας σε ευάλωτα άτομα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #FeedingSATogether
  • 20 επιπλέον οχήματα έχουν τεθεί στην υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ευρώπη για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ευάλωτων κοινοτήτων
  • Στον αγώνα κατά του COVID-19 αρωγός και η Jaguar Land Rover Ελλάδος 

Η Jaguar και η Land Rover έχουν ήδη διαθέσει 362 οχήματα παγκοσμίως για να στηρίξουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς και εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πρόσφατα, ένας στόλος 15 οχημάτων Jaguar έχει παρασχεθεί για να υποστηρίξει την εκστρατεία Help NHS Heroes – μια εθνική προσπάθεια παροχής ζωτικών προμηθειών στο προσωπικό του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Το προσωπικό μπορεί να παραγγείλει κουτιά με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη μέσω μιας ειδικής εφαρμογής προτού τους παραδοθούν στον τόπο εργασίας τους στο NHS. Το πρόγραμμα βοηθά χιλιάδες εργαζομένους και φροντιστές της πρώτης γραμμής του NHS παρέχοντας τους εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα. Ο στόλος των Jaguars θα υποστηρίζει πλέον και την εύκολη παράδοση στο σπίτι.

Ο Jason Mawer, ιδρυτής του Help NHS Heroes, δήλωσε: “Αυτός ο στόλος των Jaguar θα επηρεάσει καταλυτικά την ικανότητά μας να παρέχουμε βασικές προμήθειες στο προσωπικό του NHS σε μια περίοδο που έχουμε καθήκον να υποστηρίζουμε αυτούς τους ήρωες της κοινότητάς μας”.

Στη Νότια Αφρική, η ομάδα της Jaguar Land Rover συνεργάστηκε με τον Ερυθρό Σταυρό της Νότιας Αφρικής και το Ίδρυμα Minnie Dlamini για να παραδώσει περισσότερα από 2.400 πακέτα τροφίμων στους κοινωνικά πιο ευάλωτους – αρκετά για να διαρκέσουν ένα μήνα – στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Feeding South Africa Together.

Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται επίσης στενά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει προσφέρει την τεχνογνωσία της στους τομείς της έρευνας και της μηχανικής, της ψηφιακής μηχανικής και του σχεδιασμού, της εκτύπωσης τρισδιάστατων μοντέλων και πρωτοτύπων, της μηχανικής μάθησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της υποστήριξης των δεδομένων.

Η Jaguar Land Rover αυξάνει επίσης την παραγωγή προστατευτικών καλυμμάτων προσώπου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της να υποστηρίξει την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Νέα εργαλεία, που αναπτύχθηκαν από την WHS Plastics, θα παράγουν επιπλέον 14.000 προστατευτικές μάσκες την εβδομάδα για εργαζόμενους της πρώτης γραμμής σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα

Η Jaguar Land Rover Ελλάδος, μετά τη ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων μετακίνησης από την Πολιτεία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα δομών για να καλύψει για όσο διάστημα απαιτείται τις έκτακτες και αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Αφουγκραζόμενη το κάλεσμά τους, ενίσχυσε με τα οχήματά της το έργο δομών που προσφέρουν φροντίδα σε άτομα με νοητική στέρηση και σύνδρομο DOWN, σε άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και πάσχοντες της επάρατης νόσου.

Ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημος Εισαγωγέας οχημάτων Jaguar Land Rover στην Ελλάδα, παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down “ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ”, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το 2007, το ίδρυμα αυτό λειτουργεί τέσσερις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), ως στέγες μακράς διαμονής 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα. Παράλληλα, διατηρεί Κέντρο Ημέρας όπου γίνονται δεκτά αυτοεξυπηρετούμενα άτομα 12 έως 30 ετών, κατόπιν αξιολόγησης της διεπιστημονικής ομάδας του χώρου. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των ενοίκων μέσω των κατάλληλων εξατομικευμένων προγραμμάτων και ψυχοπαιδαγωγικών ομάδων.

Κατά την περίοδο αυτή, το όχημα που παραχωρήθηκε στο ίδρυμα, χρησιμοποιείται για την καθημερινή μεταφορά των ενοίκων στους ιατρούς και θεραπευτές τους. Παράλληλα το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος παρέχει κατ’οίκον φροντίδα στους μόνιμους συμμετέχοντες στο Κέντρο Ημέρας, οι οποίοι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν μπορούν να προσέλθουν στους χώρους του ιδρύματος.

Ο επίσημος συνεργάτης της JLR Ελλάδος, Γ. Τζώρτζης Α.Ε., παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στο Γηροκομείο Πειραιά, το οποίο φιλοξενεί 200 ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οικογένειες των φιλοξενούμενων δεν επιτρέπεται να επισκεφτούν τη μονάδα, προς αποφυγή διασποράς της νόσου. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη μεταφορά των ηλικιωμένων, όταν χρειάζεται να προσέλθουν σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και ιδίως στις περιπτώσεις των ατόμων που χρήζουν αιμοκαθάρσεως.

Το όχημα που παραχωρήθηκε, χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, ιδίως των αιμοκαθαιρούμενων ατόμων, αλλά και για μεταφορά ιατρικού υλικού.

Η εταιρεία Σπανός Α.Ε., επίσημος συνεργάτης της JLR Ελλάδος, παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», η οποία φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα και τις οικογένειες τους. Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση ενοχλητικών συμπτωμάτων και επιπλοκών. Στοχεύει μέσα από την ολιστική προσέγγιση να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Το όχημα που παραχωρήθηκε, χρησιμοποιείται από το ιατρικό προσωπικό της «Γαλιλαίας» προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της κατ’οίκον.

Όπως ανακοινώθηκε, όποτε προκύψει ανάγκη η JLR θα βρίσκεται κοντά σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Ο δανεισμός οχημάτων Jaguar και Land Rover αναλυτικά:

  • Ηνωμένο Βασίλειο – 227 (164 στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, 63 σε άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής)
  • Ισπανία – 18 στον Ερυθρό Σταυρό Ισπανίας
  • Αυστραλία – 28 στον Ερυθρό Σταυρό Αυστραλίας
  • Νότια Αφρική – 11 στον Νοτιοαφρικανικό Ερυθρό Σταυρό
  • Βραζιλία – 3 στον Ερυθρό Σταυρό Βραζιλίας
  • Καναδάς – 2 για την υποστήριξη τοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης η οποία παραδίδει εξοπλισμό ατομικής προστασίας
  • Ιταλία – 5 στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό
  • Ολλανδία – 3 στον Ολλανδικό Ερυθρό Σταυρό
  • Ρωσία – 21 στο ίδρυμα LIZA Alert
  • Γερμανία – 16 στις τοπικές ιατρικές και κοινωνικές οργανώσεις
  • Βέλγιο και Κάτω Χώρες – 3 στην Τράπεζα Τροφίμων των Βρυξελλών-Brabant and Solidarité Grands Froids
  • Ελβετία – 10 στον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό
  • Φινλανδία – 2 στον Φινλανδικό Ερυθρό Σταυρό
  • Βουλγαρία – 3 στον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό
  • Πορτογαλία – 2 στον Πορτογαλικό Ερυθρό Σταυρό
  • Λιθουανία – 2 σε μια τοπική φιλανθρωπική τράπεζα τροφίμων
  • Ελλάδα – 3 σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν ευάλωτα άτομα
  • Αυστρία – 3 στον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό
Προηγούμενο άρθροMutant και Meridian, διπλό ντεμπούτο για τη Dunlop
Επόμενο άρθροMycarnow@Kosmocar, η νέα υπηρεσία αγοράς αυτοκινήτου