Η Hyundai Motor ξεκίνησε στρατηγική συνεργασία με την Uber, με στόχο την ηλεκτροκίνηση των υπηρεσιών κινητικότητάς της στην Ευρώπη.

Η Hyundai παρέχει στους συνεργάτες οδηγούς της Uber, που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Uber, πρόσβαση με έκπτωση σε χιλιάδες Kona Electric και IONIQ Electric. Η συνεργασία περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών γνωστοποιήθηκε μέσω της ανακοίνωσης της Uber ότι σχεδιάζει να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών έως το 2030. Μέχρι το 2025, το 50% των συνολικών χιλιομετρικών διαδρομών της Uber σε επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα εκτελούνται με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι πόλεις (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα καλύπτουν το 80% των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Uber έως το τέλος του 2021. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν την επιβίβαση σε όχημα μηδενικών εκπομπών όταν κάνουν κράτηση μετακίνησης.

«Μέσω αυτής της συναρπαστικής συνεργασίας, θα χρησιμοποιήσουμε την πρωτοπορία μας στην ηλεκτροκινητικότητα για να βοηθήσουμε τους συνεργάτες οδηγούς της Uber να κάνουν τη μετάβαση σε BEV και να υποστηρίξουν την ηλεκτροκίνηση των μετακινήσεων των πελατών τους στην Ευρώπη. Αυτή η συμφωνία δίνει επίσης στη Hyundai την ευκαιρία να αναδείξει τα οφέλη των μοντέλων IONIQ Electric και Kona Electric σε ένα ακόμα μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων και να συμβάλει στις προσπάθειες εξάλειψης άνθρακα των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων», δήλωσε ο Michael Cole, Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe

«Προωθούμε την ηλεκτροκίνηση της πλατφόρμας μας σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω μιας νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Hyundai, καθιστώντας ευκολότερη και πιο προσιτή τη μετάβαση των οδηγών σε ένα από τα κορυφαία ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai. Έχοντας συναίσθηση των ευθυνών μας απέναντι στους οδηγούς, τους επιβάτες και τις πόλεις, αναλάβαμε μια σειρά φιλόδοξων δεσμεύσεων προς υποστήριξη της μετάβασης των οδηγών σε ηλεκτρικά οχήματα και η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία. Οι επαγγελματίες οδηγοί, όπως αυτοί που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber, θα είναι οι πρώτοι που θα υιοθετήσουν μαζικά τα ηλεκτρικά οχήματα, που θα κατακλύσουν τη μαζική αγορά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε από την πλευρά της η Anabel Diaz, Διευθύντρια Περιοχής EMEA της Uber.

Οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν πώς η μεταξύ τους συνεργασία μπορεί να επιταχύνει την υιοθέτηση των Hyundai BEV και των υποδομών ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές πόλεις. Οι συνεργάτες οδηγοί χρήστες της εφαρμογής Uber θα έχουν πρόσβαση στα IONIQ Electric και Kona Electric, καθώς και σε μελλοντικά BEV της Hyundai.

Στο μέλλον, η Hyundai και η Uber σκοπεύουν να ξεκινήσουν κοινά προγράμματα μάρκετινγκ και εκπαίδευσης για την προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των πλεονεκτημάτων τους σε συνεργάτες οδηγούς της Uber, καθώς και να προσφέρουν δοκιμαστική οδήγηση σε οδηγούς, ώστε να βιώσουν προσωπικά τα οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Ηλεκτρική Κινητικότητα στη Hyundai

Με την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων όπως το IONIQ Electric και το Kona Electric, η Hyundai Motor καθιερώθηκε στους πρωτοπόρους του τομέα ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία σκοπεύει να πωλεί πάνω από 670.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών ετησίως και να περιλαμβάνεται στους τρείς κορυφαίους κατασκευαστές EV παγκοσμίως μέχρι το 2025. Σήμερα, η Hyundai προσφέρει ήδη τη μεγαλύτερη ποικιλία ηλεκτροκίνητων κινητήρων στην αγορά.

 

 

Προηγούμενο άρθροΤι θα δείξει η διεθνής έκθεση Auto Shanghai 2021
Επόμενο άρθροΟι τελευταίες βαθμολογίες ασφαλείας του Euro NCAP