Η Hitachi Capital Corporation εξαγόρασε την Maske Fleet GmbH, μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και διαχείρισης στόλου με δραστηριότητες στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Δανία, ως ένα ακόμα βήμα στην πορεία της εταιρείας προς την ευρωπαϊκή κάλυψη.

Η Hitachi Capital είναι το τμήμα στρατηγικής λύσεων οχημάτων της Hitachi, της πολυεθνικής μηχανολογικής και ηλεκτρονικής εταιρείας με έδρα την Ιαπωνία. Μέχρι πρόσφατα, η μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία της Hitachi Capital ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λύσεις οχημάτων

Για τη Hitachi, οι “λύσεις οχημάτων” (όχι μόνο βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις, αλλά και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και της ασφάλισης) είναι μια κοινή ομιλική στρατηγική που συντελείται σε συνεργασία με εταίρους στην Ιαπωνία και, μέσω των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ολλανδία και την Πολωνία.

Πράγματι, όπως αποκάλυψαν οι Simon Oliphant και Nick Salkeld της Hitachi Capital Vehicle Solutions (UK) σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο Fleet Europe, η εταιρεία επιδιώκει ενεργά την επέκτασή της σε όλη την Ευρώπη.

Συνολικός έλεγχος

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Hitachi Capital λειτουργούσε όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (ως Hitachi Capital), αλλά και στην Ολλανδία (ως Hitachi Capital Mobility Netherlands) και στην Πολωνία (ως Hitachi Capital Polska). Μεταξύ Χριστουγέννων και Νέου Έτους, η Hitachi Capital Polska ανακοίνωσε ότι ήθελε να αγοράσει ένα μερίδιο 11% στην πολωνική εταιρία διαχείρισης στόλου PCM, με στόχο την απόκτηση του συνολικού ελέγχου της εταιρείας.

Με την πλήρη εξαγορά της Maske GmbH, η Hitachi Capital έχει τώρα παρουσία στη γερμανική αγορά (ως Maske Fleet) και στην αυστριακή (ως Maske Langzeit-Vermietung).

Προφανής στόχος

Η Γερμανία ήταν προφανής στόχος για την Hitachi Capital: “Στη Γερμανία, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων και η διείσδυση του leasing αυξήθηκαν για πέντε συνεχή έτη, από το 2013, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και επομένως μια χώρα-κλειδί για την ευρωπαϊκή στρατηγική επέκτασης της Hitachi Capital”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση σχετικά με την εξαγορά της Maske.

Η Maske, που ιδρύθηκε το 1959, προσφέρει λύσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και LCV και διαχείρισης στόλου σε εταιρικούς πελάτες στη Γερμανία και την Αυστρία. Η Maske είναι επίσης πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα: ήταν η πρώτη εταιρεία στόλου που έφερε το Maxus EV80 στη γερμανική αγορά.

Κέντρα εξυπηρέτησης

Η εταιρεία, με περιουσιακά στοιχεία αξίας 136,5 εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 215 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται μέσω 12 κέντρων εξυπηρέτησης σε σημαντικές πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας (συμπεριλαμβανομένων του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Μονάχου, της Κολωνίας, του Ανόβερου και της Βιέννης) και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευέλικτων προϊόντων και προηγμένων συστημάτων.

Στόχος της Hitachi Capital είναι να βασιστεί σε αυτή την αρχική θέση και να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο παράγοντα στις υπηρεσίες κινητικότητας οχημάτων στη Γερμανία και την Αυστρία. Η Maske έχει μικρή παρουσία στη Δανία, η οποία πρόκειται να αποτελέσει σημείο εισόδου για την επέκταση της Hitachi Capital στην ευρύτερη σκανδιναβική αγορά.

Για την Hitachi Capital, η απόκτηση της Maske είναι ένα μόνο βήμα της συνεχιζόμενης επέκτασης της γεωγραφικής της παρουσίας και κλίμακας σε όλη την Ευρώπη. Η πλατφόρμα της έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους τοπικούς και διεθνείς πελάτες – όχι μόνο μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και ΜΜΕ και ιδιώτες καταναλωτές – σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροΗ Tesla κατασκευάζει εργοστάσιο στη Shanghai
Επόμενο άρθροΤο μέλλον της κινητικότητας στο Ντιτρόιτ