Η συμφωνία μεταξύ Hertz και Tesla για παραγγελία 100.000 EV σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων στην ηλεκτροκίνηση.

Η Hertz θα ξεκινήσει το πρόγραμμα παρέχοντας έως και 50.000 οχήματα Tesla έως το 2023 αποκλειστικά σε οδηγούς της Uber.

Η Uber και η Hertz συνεργάζονται από το 2016. “Εάν πετύχει, αυτό το πρόγραμμα της συνεργασίας με την Uber, θα μπορούσε να επεκταθεί στα 150.000 Tesla τα επόμενα τρία χρόνια”, δήλωσε η Hertz σε σχετική ανακοίνωση. “Αυτές οι φιλοδοξίες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η έλλειψη ημιαγωγών ή άλλους περιορισμούς”.

Η συμφωνία εκτόξευσε τις μετοχές της Tesla και έστειλε ένα σαφές μήνυμα μετάβασης σε EV στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων. Η Hertz φαίνεται πως είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με τόσο σημαντική δέσμευση για ουδέτερες εκπομπές άνθρακα μέχρι σήμερα. Η μεγάλη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla ενδέχεται να προκαλέσει παρόμοια κίνηση από ανταγωνιστές, όπως η Avis Budget Group και η Enterprise Holdings. Αυτές οι τρεις εταιρείες έχουν τα περισσότερα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων σε διεθνή αεροδρόμια. Η Hertz Global δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση ηλεκτροκίνησης στόλου, μετά την αναδιάρθρωση από επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων και τον πρώην CEO της Ford, Mark Fields, ως προσωρινό CEO.

Σύμφωνα με το CNBC, η Hertz επένδυσε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε EV. Είναι η πρώτη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που εισάγει Tesla στον στόλο της. Η συμφωνία ενισχύει επίσης τις παγκόσμιες παραγωγικές δραστηριότητες της Tesla. Ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων προμηθεύεται 1,5-2 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Μετά τη συμφωνία, η Tesla έφτασε το 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.

“Η συνεργασία με την Uber είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός ώστε η Hertz να γίνει ουσιαστικό συστατικό του σύγχρονου οικοσυστήματος κινητικότητας και να εκπληρώσει τη δέσμευσή μας να είμαστε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη εταιρεία”, δήλωσε ο Mark Fields. “Δημιουργούμε τη νέα Hertz και χαράσσουμε μια δυναμική, νέα πορεία για το μέλλον των μετακινήσεων, της κινητικότητας και της αυτοκινητοβιομηχανίας”. ▪️Head & Beard: effective on hair and beard, gentle on the skin Heah & Beard ▫️Suitable for men and women

“Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πιεστική παγκόσμια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και τώρα είναι η ώρα για πράσινη ανάκαμψη μετά την πανδημία”, δήλωσε ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi. “Αυτό συνδυάζει την ισχύ των Tesla, Hertz και Uber για επιτάχυνση της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών”.

Η Hertz υπήρξε η πρώτη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που συμπεριέλαβε τα EV στον στόλο της το 2011 και εφάρμοσε σύστημα ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Είναι, επίσης, αποκλειστικό μέλος της Corporate Electric Vehicle Alliance, μιας κοινοπραξίας εταιρειών που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα.

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε η νέα Mercedes AMG SL
Επόμενο άρθροΟι ευρωπαϊκές κλαδικές ενώσεις για την έλλειψη μαγνησίου