Η Hertz Global Holdings κατέληξε σε συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της Donlen Corporation στην Athene Holding Ltd έναντι μετρητών ύψους 825 εκατ. δολαρίων. Η πώληση, η οποία υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές, θα βοηθήσει την Hertz στην οικονομική της αναδιάρθρωση μετά την πτώχευση.

Η εταιρεία διαχείρισης στόλου Donlen θα πωληθεί στην Athene, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έναντι 825 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, με την επιφύλαξη προσαρμογών ιδίων κεφαλαίων, κεφαλαίου κίνησης και αναλαμβανόμενου χρέους. Η Hertz πιστεύει πως αυτές οι προσαρμογές θα οδηγήσουν σε τελική τιμή αγοράς τουλάχιστον 875 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με γραφεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Donlen παρέχει υπηρεσίες συμβούλων, συντήρησης και εξωτερικής ανάθεσης σε στόλους εταιρικών οχημάτων. Η Donlen διαθέτει σήμερα πάνω από 165.000 οχήματα με συμβόλαια leasing και διαχείρισης σε περισσότερα από 300 στελέχη. Η εταιρεία είναι επίσης ο βορειοαμερικανικός εταίρος της ευρωπαϊκής εταιρείας leasing Athlon, για παγκόσμιες δραστηριότητες στόλου.

Ο πρόεδρος και CEO της Hertz, Paul Stone, δήλωσε: “Η συμφωνία πώλησης της επιχείρησής μας Donlen αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα της Hertz κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής μας αναδιάρθρωσης, μετά τη χρηματοδότηση του οφειλέτη ιδιοκτήτη με το ποσόν των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη χρηματοδότηση στόλου ύψους 4 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Πτωχευτικό Δικαστήριο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το μέλλον της Hertz και της δραστηριότητάς μας και πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή παρέχει σημαντική πρόσθετη ευελιξία που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στρατηγικούς και οικονομικούς στόχους μας. Παράλληλα, οι πελάτες θα συνεχίσουν να επωφελούνται της δέσμευσης της Donlen για διάκριση σε λύσεις και υπηρεσίες διαχείρισης στόλου”.

Ο πρόεδρος της Donlen, Tom Callahan πρόσθεσε: “Είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε την επιτυχή δραστηριότητα της Donlen στο μέλλον και εκτιμούμε τη δέσμευση της Athene για συνέχιση της παράδοσής μας παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ικανοποίησης πελατών και βραβευμένης διαχείρισης στόλου, από κοινού με τα ταλαντούχα στελέχη μας. Οι πελάτες στόλου παραμένουν κορυφαία προτεραιότητά μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης πελατών, αποτελεσματική τεχνολογία και λύσεις στόλου”.

Ο πρόεδρος και CEO της Athene, Jim Belardi, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία συνεργασίας με την ισχυρή ομάδα της Donlen προς απόκτηση ένα κορυφαίου franchise διαχείρισης στόλου, κατάλληλου να πετύχει τον στόχο μας για παροχή ελκυστικών, διαφοροποιημένων και μακροπρόθεσμων επενδύσεων για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό μας”.

Υπενθυμίζεται ότι η Hertz Global Holdings ανακοίνωσε τον Μάιο του 2020 πως η εταιρεία και ορισμένες θυγατρικές στις ΗΠΑ και τον Καναδά υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης βάσει του Κεφαλαίου 11.

Το 2011, η Hertz εξαγόρασε την Donlen έναντι 250 εκατ. δολαρίων και ανέλαβε επίσης τα περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια του ανεξόφλητου χρέους της εξαγορασθείσας εταιρείας.

Γράφημα: Hertz

Προηγούμενο άρθροΝέα αναβαθμισμένη γκάμα Jeep Renegade
Επόμενο άρθροSixt Mobility Consulting: προς νέα κατεύθυνση κινητικότητας