Η Heléne Mellquist αναλαμβάνει πρόεδρος της Volvo Penta

Η Heléne Mellquist διορίστηκε Πρόεδρος της Volvo Penta και νέο μέλος της Διοίκησης του Volvo Group. Θα αντικαταστήσει τον Björn Ingemanson, ο οποίος μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα θα αποσυρθεί.

Η Heléne Mellquist, γεννήθηκε το 1964 και σήμερα κατέχει τη θέση της Προέδρου στον ευρωπαϊκό τομέα της Volvo Trucks. Η καριέρα της στο Volvo Group ξεκίνησε το 1988 και περιλαμβάνει πολλές ανώτερες θέσεις στην εταιρεία. Υπήρξε, επίσης, CEO της TransAtlantic (σουηδική ναυτιλιακή εταιρεία) από το 2012 έως το 2015.

Η Heléne Mellquist θα ενταχθεί στη Volvo Penta την 1η Ιουλίου 2020 και θα αναλάβει τη νέα της θέση την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Η Volvo Penta είναι ένας κορυφαίος παγκοσμίως προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων κινητήριας ισχύος σε θαλάσσιες και βιομηχανικές εφαρμογές.

Η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με κατασκευαστές βιομηχανικού εξοπλισμού και χρήστες μηχανημάτων και εξοπλισμού εκτός δρόμου σε κάθε σχεδόν εφαρμογή. Ακόμα, από μικρά σκάφη αναψυχής έως τα εμπορικά πλοία και ποταμόπλοια, η Volvo Penta παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ισχύος και πρόωσης που υπερέχουν σε ισχύ και απόδοση.

Φωτογραφία: Volvo Group 

Προηγούμενο άρθροΝέο Arteon: εικονική πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΝέο Hyundai i10: άνετοι χώροι με μικρότερη κατανάλωση