Matt Stevens, Αντιπρόεδρος Ηλεκτρικών Οχημάτων της Geotab

Η εξειδικευμένη εταιρεία τηλεματικής Geotab λανσάρισε μια δωρεάν εφαρμογή (EVSA) για να βοηθήσει τους στόλους να προσδιορίσουν ποια από τα οχήματά τους μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εναλλακτικές λύσεις και να υπολογίσουν τι εξοικονόμηση θα προέκυπτε.

Η EV Suitability Assessment (EVSA) κόστιζε περίπου 10.000 δολάρια ανά στόλο, αλλά τώρα διατίθεται δωρεάν στους πελάτες της Geotab. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο Geotab Mobility Connect, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με το Fleet Europe Summit στο Estoril της Πορτογαλίας.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα τηλεματικής ενός στόλου (οι στόλοι μπορούν να αποφασίσουν πόσους μήνες πίσω στα αρχεία τους θέλουν να πάνε) για να αναλύσει την καθημερινή απόσταση που διανύουν τα επιμέρους οχήματα και τις διαδρομές που ακολουθούν. Αυτό επιτρέπει στην EVSA να υπολογίσει εάν η μεγαλύτερη συνολική απόσταση που διανύει ένα όχημα σε μία μόνο ημέρα θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα EV, χωρίς να απαιτείται επαναφόρτιση σε δημόσιο σημείο. Στη συνέχεια, η EVSA συγκρίνει αυτές τις αποστάσεις με τις επιδόσεις EV υπό πραγματικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας του EV.

Επιπλέον, η EVSA υπολογίζει αν ένα EV θα αποτελούσε φθηνότερη επιλογή, χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα συνολικού κόστους χρήσης από μάρκες και μοντέλα, καθώς και πόσο θα μπορούσε ενδεχομένως να εξοικονομήσει ένα EV σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο βενζίνης ή ντίζελ. Το σύστημα μπορεί ακόμα να λάβει υπόψη τυχόν εθνικές και τοπικές επιδοτήσεις για οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Ο Matt Stevens, Αντιπρόεδρος Ηλεκτρικών Οχημάτων της Geotab, δήλωσε: “Η EVSA υπολογίζει εάν ένα EV καλύπτει τις ανάγκες και αν εξοικονομεί χρήματα”. Πρόσθεσε πως οι παράμετροι της EVSA καθορίστηκαν προσεκτικά για να εξασφαλιστεί πως οι στόλοι θα αποκομίσουν μια θετική εμπειρία υιοθετώντας τα EV.

“Η επιτυχής υιοθέτηση EV απαιτεί τηλεματική”, τόνισε ο κ. Stevens. “Θα αναγκαστείτε να ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα και να αντιμετωπίσετε πάρα πολλά προβλήματα εάν δεν διαθέτετε συστήματα τηλεματικής”.

Η EVSA είναι η πρώτη μιας σειράς τριών εφαρμογών Geotab που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους στόλους στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές. Θα ακολουθήσει η Operate Electric για στόλους με διείσδυση EV + 30% και αργότερα μια υπηρεσία ενσωμάτωσης διαχείρισης φορτίου.

Προηγούμενο άρθροEric-Mark Huitema: Απουσιάζουν υποδομές και κίνητρα για τα APV
Επόμενο άρθροΤο BMW Group ανήγγειλε την επόμενη γενιά του Digital Key