Η Ford προχωρά γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση και επιδεικνύει μια οικολογική προσέγγιση που θα εξαπλωθεί σε όλα τα μοντέλα της γραμμής παραγωγής. Έτσι, παρουσίασε μια εκτενή γκάμα νέων οχημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν τις πόλεις πιο καθαρές και πιο αθόρυβες χρησιμοποιώντας πιο φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια.

Η ολοκληρωμένη σειρά των 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων που ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου περιλαμβάνει τα πάντα, από μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα έως SUVs και οχήματα μετακίνησης ανθρώπων υπό ένα νέο σήμα Ford Hybrid – με ένα SUV εμπνευσμένο από την Mustang και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van.

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για την εταιρεία, η Ford δεσμεύεται να προσφέρει μια νέα γκάμα οχημάτων, οικονομικών σε καύσιμα και ευχάριστων στην οδήγηση, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ανάγκες των ευρωπαίων πελατών της.

“Τα οχήματα της Ford Hybrid θα καταστήσουν την ηλεκτροκίνηση ευκολότερα εφικτή για περισσότερους οδηγούς. Από το Fiesta έως το Transit, κάθε νέο όχημα που θα παρουσιάσουμε θα διαθέτει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας με έναν οικονομικά προσιτό τρόπο”, δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης. “Παράλληλα με την πρόοδο της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας, τα μοντέλα που παρουσιάσαμε σήμερα είναι μόνο η αρχή των σχεδίων μας για ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σειράς ευφυών οχημάτων για έναν έξυπνο κόσμο”.

Νωρίτερα φέτος, η Ford δεσμεύτηκε πως όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας θα περιλαμβάνουν μια ηλεκτροκίνητη επιλογή. Στις 2 Απριλίου, σε μια ειδική εμπειρία “Go Electric” στο Άμστερνταμ, η εταιρεία παρουσίασε μια όψη του μέλλοντος.

Το ολοκαίνουριο SUV μεσαίου μεγέθους Kuga θα προσφέρει την ευρύτερη γκάμα υβριδικών επιλογών που η εταιρεία έχει διαθέσει ποτέ με μια απόλυτα ηλεκτρική εμβέλεια μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) με το Kuga Plug-In Hybrid. Σε παρόμοια εμβέλεια στοχεύει και το νέο οκταθέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid μεταφοράς ανθρώπων. Η σειρά των υβριδικών SUVs θα συμπληρωθεί με το νέο επταθέσιο Explorer Plug-In Hybrid.

Η Ford αποκάλυψε επίσης και νέα ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα – τα μοντέλα Fiesta EcoBoost Hybrid και Focus EcoBoost Hybrid – τα οποία διαθέτουν εξελιγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, καλύτερη απόδοση καυσίμου και πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων, η Ford ανακοίνωσε επίσης πως ένα νέο ηλεκτροκίνητο Transit θα ενταχθεί στη σειρά των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων το 2021. Σχεδιασμένο για να προσφέρει πλήρως ηλεκτρική ενέργεια, το νέο van θα συμβάλλει σε καθαρότερες και πιο ήσυχες πόλεις και στη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους φορείς εκμετάλλευσης. Το εμπνευσμένο από την Mustang SUV της Ford θα έλθει το 2020 και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, με μια πλήρως ηλεκτρική εμβέλεια 600 χιλιομέτρων. *

“Δεν υπάρχει μονομερής λύση σε ό, τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση – οι συνθήκες για κάθε πελάτη είναι διαφορετικές”, δήλωσε ο Joerg Beyer, εκτελεστικός διευθυντής,  υπεύθυνος Engineering της Ford Ευρώπης. “Η στρατηγική διαφοροποίησης της Ford ως προς τα συστήματα κίνησης έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους πελάτες μας να βρουν τη σωστή λύση, ώστε να γίνεται η εμπειρία του ηλεκτροκίνητου οχήματος ευκολότερη και πιο ευχάριστη”.

Η Ford διερευνά επίσης λύσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και της εμβέλειας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, δοκιμάζοντας ένα μοναδικό 10-θέσιο μίνι λεωφορείο Ford Transit Smart Energy Concept. Προσφέροντας εμβέλεια 150 χλμ. με μια 4ωρη φόρτιση, το όχημα χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο Ford Transit, εξοπλισμένο με ηλεκτρική τεχνολογία μπαταριών.

Μέχρι στιγμής, τα μοντέλα Ford Hybrid που διατίθενται στην αγορά περιλαμβάνουν το δημοφιλές μοντέλο Mondeo, το μεταφορικό ανθρώπων Tourneo Custom και τα vans Transit και Transit Custom. Τα μελλοντικά πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα υποστηρίζονται από την κοινοπραξία IONITY, που πρόκειται να κατασκευάσει 400 σταθμούς φόρτισης σε βασικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες έως το 2020.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο “πράσινα αυτοκίνητα” του 2019
Επόμενο άρθροArval-Autovalley για πώληση στο κοινό πρώην οχημάτων leasing