Ford Puma ST

Το ολοκαίνουργιο Ford Puma ST εισάγει τη δυναμική συμπεριφορά Ford Performance στην κατηγορία compact SUV για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το compact SUV Puma λανσάρεται τώρα με νέα όψη. Το νέο μοντέλο διατίθεται με έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα 200PS που του δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Για να διατηρήσει τον έλεγχο της ισχύος, η Ford ανασκεύασε το πλαίσιο του αυτοκινήτου, τελειοποίησε το σύστημα διεύθυνσης και σκλήρυνε την ανάρτηση.

Διαθέτει επίσης μεγαλύτερα φρένα και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S για μεγιστοποίηση της οδηγικής συγκίνησης.

Το ST εξακολουθεί να διαθέτει δεξαμενή καυσίμου 80 λίτρων στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και το ίδιο οικογενειακό εσωτερικό με το κανονικό μοντέλο.

“Οι λάτρεις της πραγματικής οδήγησης δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με λιγότερη συγκίνηση, μόνο και μόνο επειδή η ζωή απαιτεί ένα πιο «λογικό» αυτοκίνητο, οπότε η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν το Puma ST να είναι τόσο συναρπαστικό και ικανό, όσο κάθε μοντέλο ST, χωρίς να υστερεί σε κανένα από τα πλεονεκτήματα του Puma”, δήλωσε ο Stefan Muenzinger, διευθυντής Ford Performance Ευρώπης. “Πιστεύουμε πως διαθέτουμε το SUV με τον βέλτιστο χειρισμό στην κατηγορία του. Είναι πραγματικά συνδεδεμένο και έχει την αληθινή αίσθηση ST. Είναι χαρά να το οδηγείς”.

Ο τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρας 1,5 λίτρων του Puma ST διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων για μείωση κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών – 6,0 l / 100 km και εκπομπές CO2 134 g / km NEDC (6,9 l / 100 km και 155 g / km WLTP).

Μια ενεργή βαλβίδα εξάτμισης ενισχύει τον σπορ ήχο του κινητήρα, αλλά είναι πιο αθόρυβος από του Fiesta ST, για μια πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδίου.

Η Ford λέει πως οι τρόποι οδήγησης αποτελούν το κλειδί της ευελιξίας του Puma ST. Η λειτουργία Track ρυθμίζει το αυτοκίνητο για μέγιστη απόλαυση, ενώ η λειτουργία Eco αυξάνει την αποδοτικότητα. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες Normal και Sport.

Εξωτερικά, το Puma ST διαθέτει νέα εμφάνιση με φαρδιές καμάρες και πιο δυναμικούς προφυλακτήρες. Οι αεροτομές και οι διαχωριστήρες προστίθενται για να βελτιώσουν την πρόσφυση και την αεροδυναμική.

The all-new Ford Puma ST introduces acclaimed Ford Performance driving dynamics to the compact SUV segment for the very first time in Europe.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν θερμαινόμενα, ενισχυμένα σπορ καθίσματα Recaro, δερμάτινο τιμόνι με επίπεδη βάση και μοχλός ταχυτήτων ST.

To σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford – επιτρέπei στους οδηγούς να ελέγχουν τον ήχο, την πλοήγηση και τα συνδεδεμένα smartphone χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Το σύστημα παρέχει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ χωρίς επιπλέον κόστος και υποστηρίζεται από μια κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών που εμφανίζει το λογότυπο Ford Performance κατά την εκκίνηση. Διατίθεται επίσης ένα premium σύστημα ήχου B&O.

 

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων το οκτάμηνο
Επόμενο άρθροΤα LCV την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα