Η FLETCOR εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης EV Plugsurfing

Η εταιρεία έκδοσης καρτών καυσίμου στόλων FLEETCOR Technologies ανακοίνωσε σημαντικές επενδύσεις σε δύο εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: EV Plugsurfing και Zap-Map.

Η αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών συναλλαγών εξαγόρασε την πλατφόρμα φόρτισης EV Plugsurfing έναντι 75 εκατ. ευρώ και τον προηγούμενο μήνα επένδυσε 6,1 εκατ. ευρώ στην Zap-Map, η οποία παρέχει στους βρετανούς οδηγούς EV λογισμικό εντοπισμού, προγραμματισμού και πληρωμής φόρτισης.

300.000 σημεία φόρτισης

Η Plugsurfing διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή και την σχετική κάρτα ή κλειδί RFID για να εντοπίσουν και να πληρώσουν τη φόρτιση σε περισσότερα από 300.000 δημόσια σημεία σε όλη την Ευρώπη.

Στην Γερμανία, οι πελάτες της Plugsurfing απολαμβάνουν σταθερές τιμές 0,48 € / kWh για φόρτιση AC και 0,64 € / kWh για φόρτιση DC, ανεξαρτήτως δικτύου, καθώς και 0,89 € / kWh στους φορτιστές Ionity.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε στο Βερολίνο το 2012, παρέχει επίσης λύσεις λευκής ετικέτας σε κατασκευαστές οχημάτων, ώστε να παρέχουν στους πελάτες EV λύσεις φόρτισης στο 80% σχεδόν των ευρωπαϊκών φορτιστών. Επιπλέον, η Plugsurfing δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές σημείων φόρτισης να δέχονται διάφορες επιλογές πληρωμής.

Επέκταση της Plugsurfing

Ο Tatu Kulla, CEO της Plugsurfing, δήλωσε: «Η FLEETCOR αποτελεί την τέλεια συνέχιση για την εταιρεία, καθώς θα προβάλει τα προϊόντα μας, θα προσφέρει συμπληρωματικές δυνατότητες σε πελάτες και συνεργάτες και μας δίνει την ευκαιρία να επεκταθούμε ταχύτερα γεωγραφικά σε διάφορες αγορές».

Όσο για την FLEETCOR, η εξαγορά συμπληρώνει την απόσταση μεταξύ της παραδοσιακής δραστηριότητας καρτών ορυκτών καυσίμων και των EV, καθώς οι πελάτες στόλου υιοθετούν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ο Ron Clarke, Πρόεδρος και CEO της FLEETCOR, δήλωσε: «Δημιουργούμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο για EV προς υποστήριξη όχι μόνον των αναγκών των πελατών μας στόλου για δημόσια και κατ’ οίκον φόρτιση, αλλά και για να εισέλθουμε σε εντελώς νέες κατηγορίες πελατών EV, όπως κατασκευαστών και CPO (εταιρειών σημείων φόρτισης).»

ZapMap

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Zap-Map διαθέτει 350.000 χρήστες και πάνω από το 95% των δημόσιων σημείων φόρτισης της χώρας.

Ο Alan King, πρόεδρος διεθνούς στόλου της FLETCOR, δήλωσε: «Έχουμε ενσωματώσει το λογισμικό και το δίκτυο EV της Zap-Map στη λύση μας επαγγελματικού στόλου ΗΒ για να εξυπηρετούμε απρόσκοπτα τους πελάτες μας κατά την μετάβασή τους σε μικτούς στόλους».

Προηγούμενο άρθροΗ Anytime συμμετέχει ενεργά στη Mobility 2022
Επόμενο άρθροΤο Jeep Wrangler Willys 4xe στην έκθεση NAIAS