Με έμπνευση από ένα όνομα ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, η Jeep παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS) το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler Willys 4xe.

Η Jeep® συνεχίζει να ενισχύει τη γκάμα επιλογών εξηλεκτρισμένης κίνησης, παρουσιάζοντας στην έκθεση αυτοκινήτου NAIAS στο Ντιτρόιτ (14-25 Σεπτεμβρίου), το Jeep Wrangler Willys 4xe, ένα Plug-in Hybrid μοντέλο εμπνευσμένο από το θρυλικό όνομα που δημιούργησε τη μάρκα Jeep, αλλά και μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων.

«Οι αγοραστές του Wrangler 4xe αναζητούν τον απόλυτο συνδυασμό απόδοσης, εξηλεκτρισμού, αλλά και στιλ. Αυτό ακριβώς τους προσφέρουμε με το Jeep Wrangler Willys 4xe», δήλωσε ο  Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep στη Β. Αμερική.

Το Jeep Wrangler Willys 4xe εφοδιάζεται με το γνωστό από την υπόλοιπη σειρά Wrangler 4xe Plug-in Hybrid σύστημα. Καρδιά του συστήματος είναι ένας αποδοτικός Turbo βενζινοκινητήρας 2 λίτρων που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 380 ίππους και 637Nm ροπής. Σε συνδυασμό με την μπαταρία των 17 kWh, το εξηλεκτρισμένο Willys μπορεί να κινηθεί για έως και 50χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac που δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς κατ’ επιλογή, ακόμα και στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Τιμώντας την παράδοση του ονόματος, τo Willys 4xe αξιοποιεί μια σειρά στοιχείων που βελτιώνουν περαιτέρω τις ήδη κορυφαίες επιδόσεις του Wrangler 4xe στις εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτές περιλαμβάνουν ειδική ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 25,7εκ., mud-terrain ελαστικά LT255/75R17C ακόμα πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, αλλά και επιπλέον προστατευτικά για το αμάξωμα.

Εξωτερικά εκτός από τις μαύρες ζάντες των 17’’ με τα off-road ελαστικά, η μαύρη μάσκα και το χακί χρώμα δίνουν το στίγμα του εξηλεκτρισμένου Willys, το οποίο κάτω από το πίσω κάθισμα φιλοξενεί την μπαταρία των 96 στοιχείων με τάση 400 Volt και 17 kWh χωρητικότητα, απόλυτα προστατευμένη από τα στοιχεία της φύσης, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να περνά με άνεση ακόμα και από υδάτινα κολλήματα ύψους 76 εκατοστών.

Το όνομα Willys γεννήθηκε μέσα στη δίνη του 2ου Π.Π. στον οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο. «Το Jeep ήταν ένα από τα τρία καθοριστικής σημασίας όπλα των ΗΠΑ στο 2ο Π.Π.». Η παραπάνω φράση του Προέδρου Αϊζενχάουερ (Dwight D. Eisenhower) σημειώνει με εμφατικό τρόπο τη σημαντικότητα του οχήματος που εκτός των άλλων αποτέλεσε και την αφετηρία της θρυλικής μάρκας που σύντομα έγινε συνώνυμο των πολιτικών οχημάτων 4×4 και στη συνέχεια των SUV. Σήμερα, η Jeep εκπονεί ένα δυναμικό πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030. Ήδη στην Ευρώπη το σύνολο της γκάμας των επιβατικών μοντέλων αποτελείται από εξηλεκτρισμένες εκδόσεις (e-Hybrid και Plug-in Hybrid 4xe), ενώ στις ΗΠΑ το Jeep Wrangler 4xe είναι το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid της αγοράς.

Προηγούμενο άρθροΗ FLETCOR εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης EV Plugsurfing
Επόμενο άρθροΗ Karenta μέλος του δικτύου επισκευής των οχημάτων Tesla