Προκειμένου να επεκτείνει τις λύσεις της για την ηλεκτρική κινητικότητα, ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τις εταιρείες Enel X και Engie.

Η μελλοντική σειρά EV της FCA περιλαμβάνει το Fiat 500 BEV και το Jeep Renegade PHEV. Η FCA, η οποία έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δήλωσε πως θα επενδύσει 9 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να διαθέσει υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η FCA δήλωσε πως ο κύριος στόχος των συνεργασιών της με τις Enel και Engie είναι να μπορεί να προσφέρει ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς φόρτισης προς υποστήριξη των πωλήσεων των σύντομα αναμενόμενων πλήρως ηλεκτρικών Fiat 500 BEV και του plug-in υβριδικού Jeep Renegade PHEV.

“Συγκεντρώνουμε ένα οικοσύστημα συνεργατών, προϊόντων και υπηρεσιών σε πολλές αγορές για να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τις ταχέως εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών μας για ηλεκτροκίνητα οχήματα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, Mike Manley.

Το συνολικό κόστος χρήσης (TCO) των EVs

Με την προσφορά σημείων φόρτισης στο σπίτι, εύκολη πρόσβαση στη δημόσια φόρτιση και άλλες καινοτόμες λύσεις φόρτισης στους λιανικούς και επιχειρηματικούς πελάτες της, οι συνεργασίες θα βοηθήσουν την FCA να επεκτείνει το φάσμα EV σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα περιλαμβάνουν επίσης Ε & Α για τη μείωση του TCO των EVs.

  • Η Enel X θα συνεργαστεί με την FCA στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αρχικά, η συνεργασία θα έχει ως στόχο την εγκατάσταση 700 σταθμών φόρτισης στα ιταλικά εργοστάσια, γραφεία και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης.
  • Η Engie θα συνεργαστεί με την FCA σε 14 ακόμη ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Ηλεκτροκίνηση και για τους αντιπροσώπους

  • Η Engie θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Engie Eps., μια θυγατρική που ειδικεύεται στην αποθήκευση ενέργειας, η οποία προηγουμένως συνεργάστηκε με την FCA για να αναπτύξει την EVBox, παραγωγό σταθμών φόρτισης.
  • Η FCA θα συνεργαστεί και με τους δύο εταίρους για την ηλεκτροκίνηση του δικτύου αντιπροσώπων της σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  • Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, η FCA θα εγκαταστήσει επίσης 700 περίπου σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις της στην Ιταλία για να επιτρέψει στους εργαζομένους της να επαναφορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Στο άρμα της ηλεκτροκίνησης

Οι δύο νέες συνεργασίες της FCA θα υποστηρίξουν επίσης ειδικά την παραγωγή και διανομή μοντέλων PHEV και BEV ως μέρος του σχεδίου 2018-2022 του Ομίλου.

Οι συνεργασίες της FCA θα βοηθήσουν την αγορά της Ιταλίας να προσδεθεί στο άρμα της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι πωλήσεις αυτοκινήτων BEV δεν ξεπέρασαν το 0,2% στην Ιταλία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Εναλλακτικά Καύσιμα (EAFO), υπάρχουν μόνο 3.800 σταθμοί φόρτισης EV σε ολόκληρη τη χώρα – ο χαμηλότερος αριθμός μεταξύ των πέντε μεγάλων αγορών της ΕΕ (EU5).

Προηγούμενο άρθροHidden: Οικιακός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων
Επόμενο άρθροΗ Air Liquide βάζει τη Γερμανία στο δρόμο του υδρογόνου