Η Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με την Tupy SA για την πώληση της εταιρείας της που ασχολείται με τα εξαρτήματα αυτοκινήτων χυτοσίδηρου, η οποία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της FCA, Teksid SpA (Teksid).

Η Tupy είναι κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του χυτοσίδηρου και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και την κατασκευή εξαρτημάτων χυτοσίδηρου υψηλής ακρίβειας για διάφορες εφαρμογές σε προϊόντα υποστήριξης διάφορων βιομηχανιών.

Η πώληση περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής χυτοσίδηρου της Teksid στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Πολωνία και την Πορτογαλία και τα συμφέροντα της Teksid σε μια κοινοπραξία στην Κίνα. Η επιχείρηση αλουμινίου της Teksid δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή και θα παραμείνει στρατηγικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου της FCA.

Η συμφωνία αξιολογεί την επιχείρηση στα 210 εκατ. ευρώ. Η αξία, υπό τις συνήθεις προσαρμογές τιμών αγοράς, αναμένεται να καταβληθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης αντιμονοπωλιακών εγκρίσεων.

“Η Tupy υπήρξε ανέκαθεν στρατηγικός προμηθευτής του κλάδου δομικών κατασκευών χυτοσίδηρου. Από κοινού η Teksid και η Tupy θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες προς υποστήριξη της συνεχούς επιτυχίας των προϊόντων μας”, δήλωσε ο Scott Garberding, Global Chief Manufacturing Officer της FCA. “Η προτεινόμενη συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της FCA”.

Προηγούμενο άρθροBP Tollbox: Λύση για ευκολότερες μετακινήσεις στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ Κοινοπραξία BMW Group και Daimler Mobility συνεχίζει