Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης που είχε υποβάλει στη Renault SA, αφού ο συνεργάτης της συμμαχίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Nissan Motor Co., αρνήθηκε να υποστηρίξει τη συμφωνία, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δημοσιοποίησαν τις συνομιλίες τους περί συγχώνευσης την περασμένη εβδομάδα, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Το διοικητικό συμβούλιο της Renault συναντήθηκε στο Παρίσι διαδοχικά στις 4 και τις 5 Ιουνίου για να λάβει αποφάσεις για την συγχώνευση των 50/50, ωστόσο οι συνομιλίες διακόπηκαν.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, εκπρόσωπος του γαλλικού κράτους, του κορυφαίου μετόχου της Renault, πήγε στη συνεδρίαση του του μαραθώνιου ΔΣ το βράδυ της 5ης Ιουνίου, λέγοντας ότι η πρώτη προϋπόθεση για την έγκριση της συγχώνευσης των 33 δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν η συμφωνία να ενταχθεί στο πλαίσιο της δεκαετούς συμμαχίας της Renault με την Nissan. Η κυβέρνηση της Γαλλίας προσπάθησε να καθυστερήσει την ψηφοφορία. Ο υπουργός οικονομικών Bruno Le Maire δεν αντιτάχθηκε στη συγχώνευση αλλά ήθελε περισσότερες εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας και τις θέσεις στη μελλοντική διακυβέρνηση.

Η FCA απέσυρε την πρόταση για συγχώνευση αφού το διοικητικό συμβούλιο της Renault δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης. Η δήλωση της FCA ανέφερε ότι “οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία” κατέστησαν τη συγχώνευση μη βιώσιμη.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση 65,5% στα κέρδη προ φόρων της REVOIL το α’ τρίμηνο
Επόμενο άρθροΟ Διευθυντής Σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, αντικαθίσταται από τον Julian Thomson