Η Europcar Mobility Group σχεδιάζει να αναπτύξει τις υπηρεσίες της σε τέσσερις νέες χώρες και να εντείνει την παρουσία της στις χώρες επτά χώρες όπου λειτουργεί ήδη.

Στις αρχές του 2017 η Europcar επισημοποίησε τη μετάβασή της σε “εταιρεία υπηρεσιών κινητικότητας” η οποία δραστηριοποιήθηκε για κάποιο διάστημα -με το άνοιγμα του πρώτου κέντρου κινητικότητας- στις Βρυξέλλες. Η εταιρεία έχει οργανωθεί σε πέντε επιχειρηματικές Μονάδες: Cars, Vans & Trucks, Low Cost, New Mobility and International Coverage (franchises, συμμαχίες και ανάπτυξη διεθνών πωλήσεων).

Τώρα, η Europcar Mobility Group ανακοίνωσε ότι το 2019 θα επιδιώξει τη μεγέθυνση της μονάδας New Mobility Business. Οι νέες δραστηριότητες κινητικότητας του Ομίλου – vehicle sharing, υπηρεσίες οδηγού, ενοικιάσεις αυτοκινήτων peer-to-peer – σημείωσαν αύξηση κατά 52% το 2018, έναντι του 2017 (στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018). Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για τις δραστηριότητες αυτές το 2019, με διπλασιασμό των εσόδων του.

Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί, σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της ανάπτυξης στις πόλεις όπου οι υπηρεσίες λειτουργούν ήδη και μέσω της έναρξης των υπηρεσιών σε νέες πόλεις και νέες χώρες. Στο προσκήνιο αυτών των εξελίξεων: Ubeeqo (round trip car-sharing, BtoB και BtoC), Scooty (scooter-sharing) και Brunel (υπηρεσίες οδηγού).

Η Europcar Mobility Group σχεδιάζει να αναπτύξει τις υπηρεσίες της σε τέσσερις νέες χώρες (Πορτογαλία, Δανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) και να εντείνει την παρουσία στις επτά χώρες όπου ήδη λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο). Η επέκταση αυτή θα υποστηριχθεί με τον διπλασιασμό του στόλου vehicle sharing από 2.500 σε 5.000 οχήματα.

Σύμφωνα με αυτές τις φιλοδοξίες, εξελίσσεται και η ομάδα διοίκησης της επιχειρηματικής μονάδας:

– Η Sheila Struyck, η οποία προσχώρησε στο Europcar Mobility Group πριν από τέσσερα περίπου χρόνια για να δημιουργήσει το εργαστήριο καινοτομίας του Ομίλου, ξεκίνησε τις δραστηριότητες New Mobility και έστησε την επιχειρηματική μονάδα – αποφάσισε να αποχωρήσει από τον εκτελεστικό ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου, έχοντας συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξή της. Θα δραστηριοποιηθεί αρχικά ως Senior Advisor του BU και στη συνέχεια θα εγκαταλείψει την εταιρεία στα τέλη Ιουλίου 2019.

– Ο François Barraud αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της επιχειρησιακής μονάδας, υπό την ηγεσία του Fabrizio Ruggiero, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου και επικεφαλής των επιχειρησιακών μονάδων. Ο François Barraud έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διάφορα επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Οι κύριες προτεραιότητές του θα είναι η διαχείριση της ανάπτυξης και η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων συνεργειών μεταξύ της New Mobility Business Unit και των άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Προηγούμενο άρθροΠιέζεται η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία
Επόμενο άρθροΗ Renault επιδιώκει να αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn