Η Renault αποφάσισε τελικά να αφήσει πίσω της την εποχή του Carlos Ghosn – αναζητώντας τον διάδοχό του. Ο Carlos Ghosn, αν και παραμένει υπό κράτηση στο Τόκιο για οικονομικές παρατυπίες, εξακολουθεί να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέτοχος της οποίας κατά 15% είναι το γαλλικό κράτος.

“Ο Philippe Lagayette, Επικεφαλής Ανεξάρτητος Διευθυντής, και ο Patrick Thomas, Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών και Διακυβέρνησης, επιβεβαιώνουν ότι τα διοικητικά όργανα της Renault εργάζονται για να βρουν την καλύτερη λύση για τη μελλοντική διακυβέρνηση του ομίλου, με στόχο τη διατήρηση των συμφερόντων της εταιρείας και την ενίσχυση της Συμμαχίας της Renault με τη Nissan”.

Η είδηση, αυτή ανακοινώθηκε από τη Renault μετά την τελευταία απόρριψη από το δικαστήρια του Τόκιο της αίτησης απελευθέρωσης του Carlos Ghosn. Από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι LCI, ανέφερε τα εξής: “Έχω δηλώσει, υπενθυμίζοντας ότι ο Carlos Ghosn εξακολουθεί να θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, ότι η διαδικασία αυτή τον απομακρύνει από τη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο στάδιο. Εκεί βρισκόμαστε τώρα”. Το δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε ότι ο Carlos Ghosn θα παραμείνει επί του παρόντος στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, η νέα αυτή κίνηση σηματοδοτεί μια απόκλιση από την προηγούμενη έκφραση εμπιστοσύνης της Renault στον Carlos Ghosn.

Προηγούμενο άρθροΗ Europcar επεκτείνει την προσφορά κινητικότητας
Επόμενο άρθροH  GoTo θα προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία MaaS με τη Zoomit