Η νέα εφαρμογή Free2Move Services1 βοηθά τους Ευρωπαίους να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Opel.

  • Όλες οι υπηρεσίες σε μία εφαρμογή: πάνω από 140.000 σημεία φόρτισης και δυναμική καθοδήγηση
  • Πλήρης συνδεσιμότητα: όλες οι υπηρεσίες στο app “Charge My Car” service pack
  • Συνεχής ενημέρωση: πληροφορίες για τα σημεία φόρτισης και την κατάσταση φόρτισης

Οι οδηγοί του Opel Corsa-e ή του Grandland X plug-in hybrid μπορούν να γίνουν συνδρομητές στο “Charge My Car” service pack με 4,99 ευρώ το μήνα (λιανική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία) και να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής.

Η λειτουργία εντοπισμού σημείων φόρτισης περιλαμβάνει όλους τους καταχωρημένους σταθμούς φόρτισης σε ένα χάρτη. Εκτός από την ακριβή διεύθυνση, παρέχει και πληροφορίες διαθεσιμότητας του σταθμού για την ώρα που έχει εισαχθεί στην αναζήτηση. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του Corsa-e, η καθοδήγηση διαδρομής λαμβάνει υπόψιν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την ανάσχεση της κυκλοφορίας, τους κλειστούς δρόμους και τις καιρικές συνθήκες – παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο το χρόνο άφιξης αλλά και την αυτονομία του Corsa-e. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, το σύστημα πλοήγησης υπολογίζει τη βέλτιστη διαδρομή και προτείνει στάσεις και σημεία για επαναφόρτιση. Η εφαρμογή απλουστεύει τη διαχείριση στόλου και αποφεύγει την περιττή γραφειοκρατία για οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων, συγκεντρώνοντας όλες τις δαπάνες φόρτισης σε ένα μηνιαίο τιμολόγιο.

Η εφαρμογή, που συγκεντρώνει σε ένα πακέτο όλες τις υπηρεσίες του τομέα ηλεκτροκίνησης, είναι προϊόν του προγράμματος Free2Move του Ομίλου PSA. Το portfolio το Free2Move περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες, πέραν αυτής της ηλεκτροκίνησης. Το Free2Move προσφέρει επίσης Free2Move Lease στη Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2019.

Charging Pass” για ταυτοποίηση και τιμολόγηση

Οι πελάτες που είναι συνδρομητές στο “Charge My Car” service pack λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου ένα “Charging Pass”, που λειτουργεί ως ταυτοποίηση στους σταθμούς φόρτισης. Όταν κάνει εγγραφή ο πελάτης, ορίζει μία πιστωτική κάρτα για μηνιαία χρέωση των δαπανών φόρτισης του Corsa-e ή του Grandland X plug-in hybrid. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων: η εφαρμογή εμφανίζει όχι μόνο τον τρέχοντα λογαριασμό αλλά παρέχει πρόσβαση και σε παλιότερα τιμολόγια. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η συγκέντρωση μεμονωμένων αποδείξεων, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά καύσιμα.

Για την ανεύρεση του επόμενου σταθμού φόρτισης, η εφαρμογή Free2Move Services μπορεί τώρα να επιλέξει από 140.000 και πλέον σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Δυναμική καθοδήγηση διαδρομής με γνώμονα την κυκλοφορία, τον καιρό και την κατάσταση φόρτισης

Η εφαρμογή Free2Move Services θέτει πρότυπα στο δυναμικό προγραμματισμό διαδρομής. Εάν η κατάσταση της κυκλοφορίας ή η κατανάλωση ενέργειας αλλάξουν, τότε προσαρμόζεται όχι μόνο η καθοδήγηση διαδρομής αλλά και ο προγραμματισμός για την επόμενη στάση επαναφόρτισης. Για παράδειγμα, εάν το κλείσιμο ενός δρόμου απαιτεί μεγάλη παράκαμψη, η εφαρμογή προτείνει στάση για επαναφόρτιση νωρίτερα. Το πρόγραμμα προτείνει επίσης βέλτιστη διάρκεια επαναφόρτισης, για την ταχύτερη δυνατή άφιξη στον προορισμό. Εάν για παράδειγμα η μπαταρία επαναφορτιστεί στο 70% αντί του 80%  της συνολικής φόρτισης, η εφαρμογή αναπροσαρμόζει τις οδηγίες πλοήγησης ως την επόμενη στάση.


[1] Η υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα

Προηγούμενο άρθροNissan: ναι στην οριζόντια “κυματοειδή” οθόνη αντί του tablet
Επόμενο άρθροΕπετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια Mazda