Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ενέκρινε την εξαγορά της κατασκευαστικής εταιρείας τμημάτων αλουμινίου αυτοκινήτων Aleris από την μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Novelis, υπό την προϋπόθεση ότι θα πωλήσει την επιχείρηση φύλλων της Aleris στην Ευρώπη.

Η έγκριση εξαρτάται από την πώληση του εργοστασίου της Aleris στο Duffel του Βελγίου, το οποίο παράγει αλουμίνιο για τις αγορές αυτοκινήτων και ειδικών προϊόντων. Η Novelis εργάζεται ταχέως για την πώληση του εργοστασίου σε πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η Επιτροπή παρακολουθεί τα θέματα ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι υπεύθυνη για την έγκριση συγχωνεύσεων και εξαγορών.

“Η Επιτροπή διαπίστωσε πως τα εκχωρούμενα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν βιώσιμη ολοκληρωμένη δραστηριότητα που θα επέτρεπε στον κατάλληλο αγοραστή να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά την προκύπτουσα από την συγχώνευση εταιρεία. Η πληροφόρηση που ελήφθη από συμμετέχοντες στην αγορά σχετικά με τις προτεινόμενες δεσμεύσεις επιβεβαίωσαν την άποψη της Επιτροπής”, αναφέρεται στη δήλωση.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συναλλαγή, όπως τροποποιήθηκε από τις δεσμεύσεις, δεν θα προκαλούσε πλέον ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Η εταιρεία αναμένει να κλείσει τη συναλλαγή μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2020, ημερομηνία που προβλέπεται από τη συμφωνία συγχώνευσης.

Η Aleris παρέχει στις αυτοκινητοβιομηχανίες λύσεις ελαφρού βάρους για μια βιώσιμη προσέγγιση στο σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων. Καθώς τα αυστηρά πρότυπα απόδοσης των καυσίμων οδηγούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο προς ελαφρύτερα υλικά, το αλουμίνιο είναι μια εξαιρετική λύση για τη μείωση του βάρους του οχήματος και την τήρηση των προδιαγραφών στις εκπομπές των καυσίμων.

Η Aleris εδρεύει στο Duffel του Βελγίου, όπου παράγει το πλατύτερο φύλλο αλουμινίου που διατίθεται σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εργοστάσιο στο Lewisport στο Kentucky των ΗΠΑ.

Η Novelis Inc. είναι παγκόσμια ηγετική εταιρεία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και ο μεγαλύτερος παγκόσμιος ανακυκλωτής αλουμινίου. Συνεργάζεται με πελάτες από τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας ποτών, παρέχοντας λύσεις που μεγιστοποιούν τα οφέλη από το βιώσιμο ελαφρύ αλουμίνιο σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Ατλάντα της Γεωργίας, διαθέτει 23 εγκαταστάσεις σε 9 χώρες, απασχολεί περίπου 11.000 υπαλλήλους και καταγράφει έσοδα ύψους 12,3 δισ. δολαρίων κατά τη χρήση του 2019. Η Novelis είναι θυγατρική της Hindalco Industries Limited, ηγέτη της βιομηχανίας αλουμινίου και χαλκού και μεταλλευτικής εταιρείας του ομίλου Aditya Birla, ενός πολυεθνικού ομίλου με έδρα το Μουμπάι της Ινδίας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚορυφαία στελέχη συζητούν για την ηλεκτροκίνηση του στόλου
Επόμενο άρθροH Aptiv PLC εξαγόρασε την gabocom