Η Aptiv PLC, μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας του μέλλοντος, ανακοίνωσε ότι συνήψε οριστική συμφωνία εξαγοράς της gabo Systemtechnik GmbH (gabocom) με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Bregal Unternehmerkapital, για περίπου 310 εκατ. δολάρια.

Η gabocom, με έδρα τη Γερμανία, είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων καλωδιακής διαχείρισης και προστασίας υψηλής ποιότητας για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Με έσοδα περίπου 100 εκατ. δολαρίων, η gabocom ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης καλωδίων της Aptiv.

“Η gabocom αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική εξαγορά για την Aptiv και είναι εξαιρετικά συμπληρωματική της επιχείρησής μας HellermannTyton“, δήλωσε ο Kevin Clark, Πρόεδρος και CEO της Aptiv. “Η συναλλαγή αυτή διευρύνει τις δυνατότητές μας στην αγορά τηλεπικοινωνιών και επεκτείνει την πλατφόρμα μας για ανάπτυξη σε βασικές βιομηχανικές αγορές”.

Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστική έγκριση και άλλες συνήθεις συνθήκες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η gabocom θα αποτελέσει τμήμα της HellermannTyton, μιας επιχειρησιακής μονάδας του τμήματος Signal and Power Solutions της Aptiv. Η συναλλαγή αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά ως προς το EPS (Earnings Per Share) το 2020. Αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Aptiv είναι η GCA Advisors, LLC

Η Aptiv είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει ασφαλέστερες, οικολογικότερες και πιο συνδεδεμένες λύσεις που διευκολύνουν το μέλλον της κινητικότητας.

Οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις της Aptiv βοηθούν να εξαλείψουμε τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, να μετακινούμαστε με μηδενικές εκπομπές και με απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Η εταιρεία αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν νέες λύσεις κινητικότητας, ενώ συγχρόνως επεκτείνει επιθετικά τις δυνατότητές της στην ανάπτυξη λογισμικού, την ολοκλήρωση συστημάτων και την ανάλυση δεδομένων.

Η αρχιτεκτονική έξυπνων οχημάτων (Smart Vehicle Architecture) της Aptiv ενσωματώνει την πλήρη γκάμα της τεχνολογίας της στην ενοποίηση συστημάτων. Μπορεί να ενσωματώσει ολόκληρα συστήματα μέσω αρχιτεκτονικών έξυπνων οχημάτων, τα οποία επιτρέπουν όλες τις λειτουργίες ηλεκτροκίνησης, ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματισμού και συνδεσιμότητας, οδηγώντας στη νέα κινητικότητα.

Ακόμα, η ομάδα αυτόνομης κινητικότητας της Aptiv επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία αυτόνομων οχημάτων και συστημάτων που επιτρέπουν την κινητικότητα από ένα σημείο σε άλλο μέσω μεγάλων στόλων αυτόνομων οχημάτων σε δύσκολο αστικό περιβάλλον οδήγησης. Οι ομάδες της εργάζονται σε όλη την υδρόγειο, από τη Βοστώνη μέχρι τη Σιγκαπούρη, ενώ η Aptiv είναι η πρώτη εταιρεία που αναπτύσσει μια εμπορική, αυτόνομη υπηρεσία ride-hailing στο Λας Βέγκας.

Μέχρι σήμερα, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 70.000 δημόσιες διαδρομές επιβατών, οι οποίοι την βαθμολογούν με 4,95 από 5 αστέρια.

Η Bregal Unternehmerkapital αποτελεί τμήμα μιας οικογενειακής επιχείρησης και βοηθά τις εταιρείες να επιτύχουν σταθερή βελτίωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Προσφέρει το κεφάλαιο, αποδεδειγμένη χρηματοοικονομική εμπειρογνωμοσύνη και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο.

 

Προηγούμενο άρθροΗ EE εγκρίνει την εξαγορά της Aleris από την Novelis
Επόμενο άρθροΤα 10 πιο γρήγορα φορτιζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα