Η παγκόσμια εταιρεία ταχυμεταφορών DHL θα προσθέσει ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης στο στόλο της σε δύο αστικές αγορές των ΗΠΑ από την άνοιξη του 2020. Η πλήρης ανάπτυξή τους θα ακολουθήσει το 2022 και το 2023.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ulrich Stuhec, Chief Technology Officer της StreetScooter, της εταιρείας που θα παραδώσει τα ηλεκτρικά βαν.

Η DHL έχει θέσει ως στόχο τη λειτουργία του 70% των υπηρεσιών παράδοσης με καθαρούς τρόπους μεταφοράς μέχρι το 2025 ως μέρος της μακροπρόθεσμης εταιρικής της δέσμευσης  να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές που σχετίζονται με την εφοδιαστική μέχρι το 2050.

Η StreetScooter εξαγοράστηκε από την DHL το 2014. Η θυγατρική, η οποία δεν έχει ακόμα περάσει στην κερδοφορία, έχει ήδη παραδώσει ηλεκτρικά βαν για χρήση σε πολλές γερμανικές πόλεις, στο Άμστερνταμ και στη Βιέννη. Μέχρι σήμερα, περίπου 10.000 από τα 12.000 ηλεκτρικά οχήματα StreetScooter που κυκλοφορούν στους δρόμους χρησιμοποιούνται από την DHL.

Ο ανταγωνιστής της DHL στις ΗΠΑ, η UPS, έχει ήδη παραλάβει 1.000 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και η FedEx ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει 1.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης στο στόλο της στην Καλιφόρνια.

Εν τω μεταξύ, η Amazon ανήγγειλε μια παραγγελία από 10.000 ηλεκτρικά βαν παράδοσης από την start-up για EV, Rivian. Ωστόσο, το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο όχημα Rivian αναμένεται ακόμα να αποκαλυφθεί.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροH LeasePlan Hellas συμμετείχε στην αναδάσωση του Υμηττού
Επόμενο άρθροΗ Full Car Services επεκτείνεται ως WeMooveCars