Η DHL Express εισήγαγε 10 νέα ηλεκτρικά βαν στο στόλο της στο Λονδίνο και ανακοίνωσε σχέδια για άλλα 400 έως το 2025.

Η εταιρεία έχει βάλει σκοπό να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Τα νέα βαν Renault Master ZE διαθέτουν εμβέλεια 120 χλμ περίπου και δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου 10 κυβικών μέτρων. Η πρώτη ομάδα βαν θα εξυπηρετεί πελάτες των κέντρων εξυπηρέτησης εντός και πέριξ της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η καινοτομία στις μπαταρίες καθιστά τα EV αξιόπιστα

Ο Richard Crook, Διευθυντής Στόλου της DHL Express, δήλωσε: “Οι πρόσφατες καινοτομίες στην εμβέλεια των μπαταριών και την τεχνολογία σημαίνουν πως τώρα μπορούμε να αναπτύξουμε αυτά τα πιο αειφόρα οχήματα στον στόλο μας”.

Ο Alex Williams, Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού της TfL, δήλωσε από την πλαευρά του: “Η μεταφορά εμπορευμάτων και η εξυπηρέτηση είναι η καρδιά της οικονομίας του Λονδίνου, αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στην επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσάς μας και στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Η DHL δοκιμάζει επίσης λύσεις ποδηλάτων σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και του Λιντς.

 

Προηγούμενο άρθροΒραβείο Αριστείας IBM για την πλατφόρμα της Vinturas
Επόμενο άρθροΟ Xavier Peugeot senior vice-president LCV του Groupe PSA