Η Mapillary λανσάρει την πρώτη της dashcam (κάμερα ταμπλό). Η κάμερα θα επιτρέψει στις εταιρείες logistics να συλλέγουν δεδομένα κατά τη διαδρομή, βελτιώνοντας τους χάρτες -και τελικά την ταχύτητα παράδοσης- χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες ενέργειες από πλευράς οδηγού.

Η άψογη παράδοση είναι σημαντική, καθώς το 84% των online αγοραστών αναφέρουν πως είναι απίθανο να επιστρέψουν σε έναν έμπορο λιανικής μετά από μια αρνητική εμπειρία αποστολής.

Η Mapillary είναι μια πλατφόρμα απεικόνισης σε επίπεδο δρόμου που κλιμακώνει και αυτοματοποιεί τη χαρτογράφηση χρησιμοποιώντας τη συνεργασία, τις κάμερες και την όραση του υπολογιστή. Η νέα dashcam της εταιρείας συλλαμβάνει από ένα έως 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ανάλογα με την ανάγκη. Τα δεδομένα που εξάγονται από αυτές τις εικόνες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα σήματα κυκλοφορίας, την οδική σήμανση κ.λπ.

Αυτές οι εικόνες και τα δεδομένα γαιοεντοπίζονται και διατίθενται στην πλατφόρμα της Mapillary μέσα σε λίγες ώρες από τη μεταφόρτωση, βελτιώνοντας τους χάρτες και λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα των εταιρειών logistics, που τελούν υπό αυξανόμενη πίεση για παράδοση περισσότερων αγαθών γρηγορότερα.

“Για τις εταιρείες logistics που έχουν αυστηρές προθεσμίες, ένας λανθασμένος χάρτης μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα οικονομικά τους αποτελέσματα”, λέει ο CEO της Mapillary, Jan Erik Solem. “Η dashcam της Mapillary τους παρέχει δεδομένα χαρτών και τοποθεσίας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας Mapillary, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους υπό απρόβλεπτες οδικές συνθήκες και έργα οδοποιίας, να βελτιώσουν τις διευθύνσεις και τα σημεία παράδοσης και επίσης να δουν τα σημεία όπου κατευθύνονται οι οδηγοί πριν φθάσουν στον προορισμό τους”.

Προηγούμενο άρθροΑντισταθμίζοντας τις εκπομπές άνθρακα με τη Shell
Επόμενο άρθροΗ δεύτερη γενιά Mirai Concept της Toyota στο Τόκιο