Daimler Trucks agrees to acquire majority stake in Torc Robotics to create technology powerhouse for automated trucks

Η Daimler Trucks συμφώνησε στην εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου της Torc Robotics για δημιουργία τεχνολογικής μονάδας ισχύος για αυτόνομα φορτηγά. Ο συνδυασμός των δύο πρωτοπόρων στα φορτηγά και τα αυτόνομα οχήματα δημιουργεί έναν μοναδικό παίκτη στην παραγωγή αυτόνομων φορτηγών. 

Η Daimler Trucks, τμήμα του ομίλου Daimler, εφευρέτης του φορτηγού και μεγαλύτερου κατασκευαστή βαρέων και μέσων φορτηγών στον κόσμο, και η Torc Robotics, πρωτοπόρος σε λύσεις αυτόνομης οδήγησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν μοναδικό συνδυασμό για την εμπορευματοποίηση και διάδοση αυτόνομων φορτηγών (SAE Level 4) στους δρόμους των ΗΠΑ. Πέραν της σχέσης κατασκευαστή / προμηθευτή, οι εταιρείες υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για τη θυγατρική Daimler AG, Daimler Trucks και Buses Holding Inc., για να αποκτήσουν πλειοψηφικό μερίδιο στην Torc Robotics για αδιάθετο ποσό. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στην έγκριση των αρχών των ΗΠΑ.

Τα αυτόνομα φορτηγά έχουν μεγάλες δυνατότητες να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς εμπορευμάτων σε όλο τον κόσμο, μέ αυξημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η Torc Robotics θα διατηρήσει τη θέση, το όνομα και τα μέλη της ομάδας της, ενώ θα συνεργάζεται στενά με τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Daimler Trucks, ειδικά στη Βόρειο Αμερική. Η Daimler Trucks θα αξιοποιήσει τις συνέργειές της μέσω στενής συνεργασίας με την Mercedes-Benz Cars σε αυτοματοποιημένες τεχνολογίες οχημάτων. Η Torc Robotics είναι μία από τις πιο έμπειρες ομάδες αυτόνομων οχημάτων, με αποδεδειγμένη τεχνολογία και εμπειρία σε βαρέα μηχανήματα.

Ο Michael Fleming, Διευθύνων Σύμβουλος της Torc Robotics, ο Martin Daum, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, και ο Roger Nielsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Trucks North America LLC, ανακοίνωσαν τη στρατηγική κίνηση στα κεντρικά γραφεία της Torc, στο Blacksburg της Βιρτζίνια.

“Με την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για οδικές μεταφορές, εν πολλοίς λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου, υπάρχει μια ισχυρή επιχειρηματική δυνατότητα για αυτόνομα φορτηγά στην αμερικανική αγορά και πιστεύω ότι η ταχύτερη πορεία προς την εμπορευματοποίηση είναι η συνεργασία με την πρωτοπόρο κατασκευάστρια της αγοράς, Daimler Trucks. Αυτή η κίνηση είναι σύμφωνη με την αποστολή μας για προφύλαξη ζωών και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την Torc, από τότε που πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο DARPA Urban Challenge πριν από 12 χρόνια”, δήλωσε ο Michael Fleming, Διευθύνων Σύμβουλος της Torc.

Στο πλαίσιο των συνολικών συμφωνιών, η ομάδα της Torc θα συνεργαστεί στενά με τους προγραμματιστές της Daimler Trucks, ιδιαίτερα με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Daimler Trucks North America, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η Torc θα συνεχίσει να αναπτύσσει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης Asimov και να διεξάγει δοκιμές στο Blacksburg. Ταυτόχρονα, η DTNA θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης και την ενσωμάτωση σε βαρέα φορτηγά στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτόνομων Φορτηγών στο Πόρτλαντ. Η ομάδα της DTNA εργάζεται σε ένα πλαίσιο φορτηγού που ταιριάζει απόλυτα με την αυτόνομη οδήγηση, ιδιαίτερα για την εξαίρεση των συστημάτων που απαιτούνται για να διασφαλίζεται το μέγιστο επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Προηγούμενο άρθροΗ οδική ασφάλεια βελτιώνεται αλλά όχι αρκετά
Επόμενο άρθροH FCA Heritage στην πιο δημοφιλή έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη