Η Daimler κάνει το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της εταιρικής της στρατηγικής CASE, διαθέτοντας άνω των 20 δισ. ευρώ για την αγορά μπαταριών μέχρι το 2030, δεδομένου ότι προετοιμάζει μαζική παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία διαδραματίζει ήδη ηγετικό ρόλο και στους τέσσερις τομείς συνδεσιμότητας, αυτόνομης οδήγησης, κοινής χρήσης αυτοκινήτων και υπηρεσιών και ηλεκτρικής κινητικότητας. Ο συνδυασμός των επιμέρους πεδίων διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο, ιδιαίτερα στον μετασχηματισμό προς την ηλεκτρική κινητικότητα.

Ο Δρ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, δήλωσε ότι: “Η τακτική της ηλεκτροκίνησης συνεχίζει να κερδίζει δυναμική. Μετά την επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού στόλου και την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου μπαταριών μας, κάνουμε το επόμενο βήμα: Με την αγορά μπαταριών για περισσότερα από 20 δισ. ευρώ, προωθούμε συστηματικά το μετασχηματισμό στο ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας μας. Σχεδιάζουμε συνολικά 130 ηλεκτροκίνητες παραλλαγές στα Mercedes-Benz Cars έως το 2022. Επιπλέον, θα έχουμε ηλεκτρικά βαν, λεωφορεία και φορτηγά”.

Η εταιρεία επενδύει ακόμα 10 δισ. ευρώ στην επέκταση του ηλεκτρικού στόλου της Mercedes-Benz Cars και άλλο 1 δισ. στο παγκόσμιο δίκτυό της παραγωγής μπαταριών.

“Με τις εκτεταμένες παραγγελίες μας για μπαταρίες μέχρι το έτος 2030, θέσαμε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση των μελλοντικών μας οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, μαζί με τους συνεργάτες μας, διασφαλίζουμε σήμερα την προσφορά του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής μπαταριών μας και μελλοντικά, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες”, δήλωσε ο Wilko Stark, μέλος του Divisional Board της Mercedes-Benz Cars.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν διευκρίνισε από ποιες εταιρείες θα αγοράσει τις μπαταρίες  εξηγώντας ότι αυτό θα προϋπέθετε τη συγκατάθεση των προμηθευτών της.

Να σημειωθεί ότι η Daimler κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες στο Kamenz της Γερμανίας, ενώ θα αρχίσει να παράγει μπαταρίες και σε ένα ακόμα εργοστάσιό της στις αρχές του 2019. Στο Untertürkheim στη Στουτγάρδη θα κατασκευαστούν δύο ακόμη εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, καθώ και ένα στο Sindelfingen της εταιρείας και άλλα ένα στις εγκαταστάσεις της στο Πεκίνο (Κίνα), τη Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) και την Tuscaloosa (ΗΠΑ). Η τοπική παραγωγή μπαταριών, πάντως, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας στην ηλεκτρική «επίθεση» της Mercedes-Benz Cars και είναι καθοριστική για την ικανοποίηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων με ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η εταιρεία προμηθεύεται επίσης μπαταρίες από διάφορους προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς, όπως η LG Chem και η SK Innovation της Νότιας Κορέας.

Προηγούμενο άρθροΗ VW επιδιώκει μεγάλη αύξηση λειτουργικού κέρδους για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων
Επόμενο άρθρο5,7% αύξηση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων το Νοέμβριο 2018 – 18,6% στο έτος