Η CarNext εξαγοράστηκε από την Constellation Automotive Group, μητρική εταιρεία των BCA, WeBuyAnyCar, Cinch και άλλων εταιρειών δημοπρασίας και remarketing οχημάτων. Αμφότερες οι εταιρείες επιβεβαίωσαν τη συναλλαγή.

Από κοινού, η CarNext και η Constellation αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% της συνολικής αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ευρώπης ή σε απόλυτα αριθμητικά στοιχεία, περίπου 2,7 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, αξίας περίπου 21 δισ. ευρώ, σε 22 ευρωπαϊκές χώρες. Περίπου 2 εκατομμύρια οχήματα πωλούνται μέσω διαύλων B2B, τα υπόλοιπα κυρίως C2B και περίπου 100.000 B2C.

Όμιλος βαρέων βαρών

Η BCA παραμένει το βαρύ πυροβολικό του Ομίλου, αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,7 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, σε 14 χώρες.

Η CarNext ξεκίνησε ως θυγατρική remarketing της LeasePlan. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά με την ίδια ιδιοκτησιακή δομή της LeasePlan – ισχυρή ένδειξη πρόθεσης για πώληση.

Στην κοινοπραξία που κατέχει την LeasePlan και την CarNext περιλαμβάνεται και η βρετανική επενδυτική εταιρεία TDR Capital, η οποία είναι πλειοψηφικός μέτοχος της Constellation (επίσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο), οπότε η συμφωνία δεν αποτελεί έκπληξη.

2 δισ. ευρώ

Το ποσόν που καταβλήθηκε για την CarNext δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η συναλλαγή συνέβη λίγους μήνες αφότου η Constellation συγκέντρωσε κεφάλαιο 2 δισ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα για την πώληση της CarNext στην Constellation, οι μέτοχοι της CarNext θα λάβουν μετοχές της νέας εταιρείας.

Η προνομιακή σχέση της CarNext με τη LeasePlan θα συνεχιστεί. Με άλλα λόγια, η LeasePlan θα συνεχίσει να προμηθεύει την CarNext με 250.000 οχήματα πρώην leasing, ετησίως, προς πώληση. Φέτος, η CarNext προβλέπει να πουλήσει περίπου 210.000 μεταχειρισμένα οχήματα μέσω διαύλων B2B (σε 22 χώρες) και τα υπόλοιπα B2C (σε 7 χώρες).

Προηγούμενο άρθροIneos εντυπωσιακή επένδυση πράσινου υδρογόνου
Επόμενο άρθροΤύποι καυσίμων: 2η σε δημοτικότητα επιλογή τα υβριδικά