Η εταιρεία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου, Cazoo, εξαγόρασε την SMH Fleet Solutions, επιχείρηση προπαρασκευής, logistics και αποθήκευσης οχημάτων, έναντι 82 εκατ. ευρώ.

Η SMH διαθέτει έξι κέντρα προπαρασκευής οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαχειρίζεται πάνω από 70.000 ανακαινίσεις οχημάτων ετησίως. Η εξαγορά διπλασιάζει τις δυνατότητες ανακαίνισης, logistics και αποθήκευσης οχημάτων της Cazoo στο Ηνωμένο Βασίλειο και, όταν η SMH ενσωματωθεί πλήρως, θα έχει τη δυνατότητα ανακαίνισης και παράδοσης εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων και αποθήκευσης δεκάδων χιλιάδων, ετησίως.

Η Cazoo έχει πουλήσει περισσότερα από 35.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη λειτουργίας της, προ δύο ετών και θα δραστηριοποιηθεί στη Γαλλία και τη Γερμανία αργότερα εφέτος.

Η εταιρεία εγκαινίασε επίσης πρόσφατα μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία all inclusive για καινούργια αυτοκίνητα.

Ο Alex Chesterman, ιδρυτής και CEO της Cazoo, δήλωσε: “Δεδομένης της μεγάλης ζήτησης των καταναλωτών, ο μόνος πραγματικός περιορισμός στη μελλοντική μας ανάπτυξη είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επαρκή ικανότητα να αναδιαμορφώνουμε, να αποθηκεύουμε και να παραδίδουμε αρκετά αυτοκίνητα για να συμβαδίζουμε. Η απόκτηση της SMH, βοηθά στην επίλυση αυτού και αίρει τους κινδύνους για τη μελλοντική μας ανάπτυξη διπλασιάζοντας αμέσως τον αριθμό των εγκαταστάσεων προετοιμασίας των οχημάτων μας και ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα προετοιμασίας και εφοδιαστικής οχημάτων. Ανυπομονώ να καλωσορίσω την ομάδα της SMH στην Cazoo”.

“Η αγορά ή η πώληση ενός αυτοκινήτου στο διαδίκτυο από το σπίτι και η παράδοση ή παραλαβή του εντός ολίγων ημερών, όπως κάθε άλλο προϊόντος σήμερα, έχει σαφή απήχηση στους καταναλωτές και η αύξηση ρεκόρ συνεχίζεται, με τις επιλογές, την αξία, την ποιότητα και την ευκολία που παρέχει η πρότασή μας”.

Ο Tim Hudson, CEO της SMH Fleet Solutions δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Alex και την ομάδα της Cazoo και βλέπουμε ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα στην SMH. Έχουμε δημιουργήσει μία από τις κορυφαίες ομάδες στην προετοιμασία και την εφοδιαστική οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε σε πολύ καλή θέση για να υποστηρίξουμε τον αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης της Cazoo και να τη βοηθήσουμε να εκπληρώσει την αποστολή της να παρέχει την καλύτερη εμπειρία αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Προηγούμενο άρθροΜοτοδυναμική: Διοικητικές αλλαγές στον κλάδο Porsche
Επόμενο άρθροΣυνεταιρισμός bp, ADNOC και Masdar