BYD Seal

Η BYD χρησιμοποιεί την AWS για να καινοτομήσει με νέες υπηρεσίες συνδεδεμένης κινητικότητας, να αυξήσει την απόδοση και να μειώσει το κόστος ανάπτυξης οχημάτων

Στην AWS re:Invent, της Amazon Web Services, Inc., εταιρεία της Amazon.com, Inc., ανακοίνωσε ότι η BYD, κορυφαίος παγκόμιος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας (NEV), συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, επέλεξε την AWS ως προτιμώμενο πάροχο cloud για την πλατφόρμα συνδεδεμένων οχημάτων της ώστε να βοηθήσει στην υποστήριξη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BYD πουλά περισσότερα από 5 εκατομμύρια οχήματα NEV σε 70 χώρες και περιοχές. Η AWS παρέχει μια επεκτάσιμη, αξιόπιστη και ασφαλή βάση για τις βασικές λειτουργίες της BYD, συμπεριλαμβανομένης της Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), η οποία αποθηκεύει δεδομένα συστήματος οχημάτων, προσφέροντας κορυφαία αντοχή, διαθεσιμότητα, επεκτασιμότητα και ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας το Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) και το Amazon CloudFront, μια υπηρεσία δικτύου διανομής περιεχομένου, η BYD κατασκεύασε μια αρχιτεκτονική συνδεδεμένου οχήματος ικανή να αναπτύσσει νέες λειτουργίες και εφαρμογές αυτόματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων υπηρεσιών πλοήγησης ή ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο, για να παρέχει σε οδηγούς και επιβάτες υψηλής απόδοσης και διαδραστικές εμπειρίες εντός του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Συλλογικά, αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν την BYD να παρέχει στους οδηγούς μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία οδήγησης και ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, της μουσικής και του ελέγχου χαρακτηριστικών, που ενεργοποιείται με φωνή σε διαφορετικές γλώσσες, καθώς και απομακρυσμένων λειτουργιών, όπως προθέρμανση και ψύξη οχημάτων πριν την είσοδο.

Με τη λειτουργία της συνδεδεμένης πλατφόρμας οχημάτων της στην AWS, η BYD μπορεί να παρέχει αυτοματοποιημένες ενημερώσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια του οχήματος, τη λειτουργία, την απόδοση συντήρησης και τη συνολική οδηγική εμπειρία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Για παράδειγμα, αυτές οι ενημερώσεις επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή BYD για να παρακολουθούν την κατάσταση του οχήματός τους, συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης της μπαταρίας και της αυτονομίας οδήγησης, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν εξ αποστάσεως πόρτες και παράθυρα και να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρο στάθμευσης.

Για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα των οδηγών της είναι ασφαλή, η BYD χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της AWS για τη διαχείριση της ασφάλειας των οχημάτων της, τη βελτίωση της διακυβέρνησης και τη διατήρηση της κανονιστικής συμμόρφωσης της πλατφόρμας οχημάτων της που είναι συνδεδεμένη στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η BYD χρησιμοποιεί ένα ευρύ σύνολο υπηρεσιών ασφάλειας, ταυτότητας και συμμόρφωσης της AWS για την επίτευξη προστασίας επτά επιπέδων για εφαρμογές συνδεδεμένων οχημάτων, προστατεύοντας από κοινές ευπάθειες και κυβερνοεπιθέσεις.

Η BYD χρησιμοποιεί επίσης την Amazon για να προσφέρει εμπειρία ήχου εντός του οχήματος και τα συνδεδεμένα οχήματά της στην Ευρώπη είναι πλέον εξοπλισμένα με Amazon Music για να παρέχουν ροή μουσικής υψηλής ποιότητας. Η δυνατότητα διατίθεται στάνταρ σε νέα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου BYD Seal που παρουσιάστηκε στην IAA Mobility 2023, και επιτρέπει στους οδηγούς να εξερευνούν τη μουσική τους βιβλιοθήκη ή να ελέγχουν το αγαπημένο τους playlist ή το podcast χρησιμοποιώντας απλώς φωνητικές εντολές. Παρέχοντας περαιτέρω αξία στους υφιστάμενους κατόχους, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε επιπλέον μοντέλα στην Ευρώπη μέσω μιας ασύρματης ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροMG4 EV XPOWER, πιο γρήγορο με μεγαλύτερη αυτονομία
Επόμενο άρθροΟι πρωτιές συνεχίζονται για το Opel Corsa