Η Bridgestone, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στην Ευρώπη έχει συνάψει συμφωνία με την TomTom, για την εξαγορά της TomTom Telematics, της επιχείρησης της TomTom για τις ψηφιακές λύσεις στόλων, έναντι 910 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο κατά το 2ο τρίμηνο του 2019, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η TomTom είναι κορυφαίος πάροχος ψηφιακών λύσεων στόλων στην Ευρώπη, μια αγορά με πολύ διαφορετικές νομικές και εμπορικές απαιτήσεις. Η επιχείρησή για digital fleet solutions έχει αποδείξει με επιτυχία την ικανότητά της να λειτουργεί σε πολύπλοκα και απαιτητικά περιβάλλοντα αγοράς και συνέχισε να ενισχύει τις δυνατότητές της για παγκόσμια επέκταση.

Η TomTom προσφέρει μια κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων για συνδεδεμένα οχήματα που επιτρέπει την ασφαλέστερη οδήγηση, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας για προσωπική και εμπορική κινητικότητα. Ο συνδυασμός αυτής της ψηφιακής λύσης στόλου με την εμπειρία της Bridgestone στα ελαστικά και το παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησής της, δημιουργεί μια ευκαιρία που επιταχύνει την προσπάθεια της εταιρίας να καταστεί βασικός συνεργάτης στον κλάδο του Mobility as a Service (MaaS), με κορυφαία προϊόντα ελαστικών, προσφορές υπηρεσιών και λύσεων.

Σύμφωνα με την Bridgestone, εκτός από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, αυτή η στρατηγική επένδυση θα ενισχύσει επίσης τη θέση της ως καινοτόμου ηγέτιδας στον τομέα του σχεδιασμού ελαστικών και της υπηρεσίας προληπτικής συντήρησης ελαστικών. Η Bridgestone θα αποκτήσει στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων και των ελαστικών και θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί μια αυξανόμενη εγκατεστημένη βάση χρηστών 860.000 οχημάτων, που θα μεταδίδουν 200 εκατομμύρια σημεία δεδομένων την ημέρα.

Με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία προσθέτει βασικά συστατικά στη στρατηγική της “Tire and Diversified Products as a Solution (Bridgestone T & DPaaS)”, που καθορίζει τον εξελισσόμενο τομέα της επιχείρησης και τη συνεχή δέσμευση για δημιουργία αξίας για τους πελάτες και την κοινωνία.

Η Bridgestone Corporation, με έδρα το Τόκιο, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο. Εκτός από τα ελαστικά για μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, κατασκευάζει επίσης ένα ευρύ φάσμα διαφοροποιημένων προϊόντων, τα οποία περιλαμβάνουν βιομηχανικό καουτσούκ, χημικά προϊόντα και αθλητικά είδη. Τα προϊόντα της πωλούνται σε πάνω από 150 χώρες και περιοχές σε όλον τον κόσμο. winbet recenzie

Η TomTom είναι κορυφαία εξειδικευμένη εταιρεία στην τεχνολογία εντοπισμού, διαμορφώνοντας την κινητικότητα με χάρτες υψηλής ακρίβειας, λογισμικό πλοήγησης, πληροφορίες και υπηρεσίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Το όραμά της είναι ένας ασφαλέστερος κόσμος, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση και εκπομπές αερίων ρύπων, γι αυτό δημιουργεί καινοτόμες τεχνολογίες. Συνδυάζοντας την εκτεταμένη εμπειρία της με κορυφαίους επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς συνεργάτες, τροφοδοτεί συνδεδεμένα οχήματα, την έξυπνη κινητικότητα και, τελικά, την αυτόνομη οδήγηση. Με έδρα το Άμστερνταμ και γραφεία σε 37 χώρες, οι τεχνολογίες της TomTom θεωρούνται αξιόπιστες από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθρο50 Audi e-tron στο World Economic Forum
Επόμενο άρθροΗ Shell προσφέρει την Network Fleet Card και λύσεις φόρτισης EV