Σε περίπου δύο χρόνια, η BMW θα ξεκινήσει την επόμενη γενιά EV της, η οποία σήμερα ονομάζεται iNext. Μια σημαντική φάση στην εξέλιξη αυτή είναι η δοκιμή του πλαισίου, της ανάρτησης και του κινητήρα σε ακραίες συνθήκες. Στις 5 Φεβρουαρίου, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο που αντιμετωπίζει βίαιες συνθήκες χειμωνιάτικου ψύχους στη Σουηδία.

Το ψύχος αποτελεί πρόκληση κυρίως για τον ηλεκτροκινητήρα, τη μπαταρία υψηλής τάσης και το σύστημα ψύξης της BMW iNext. Οι μηχανικοί αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο οι ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν επηρεάζουν τον τρόπο επαναφόρτισης του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας, το πώς μεταφέρεται το ηλεκτρικό ρεύμα στον ηλεκτροκινητήρα, πώς τροφοδοτείται το ηλεκτρικό σύστημα με ενέργεια και πώς αποκρίνονται τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εμβέλεια του ηλεκτροκίνητου οχήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η δοκιμαστική φάση είναι τόσο σημαντική.

Η νέα ναυαρχίδα τεχνολογίας της BMW ενσαρκώνει τα βασικά μελλοντικά στοιχεία αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, ηλεκτροκίνησης και υπηρεσιών. Έχει το σχήμα ενός SUV και θα παράγεται στη Γερμανία.

Προηγούμενο άρθροΝέα προειδοποίηση της ACEA για εφικτούς στόχους εκπομπών CO2 για φορτηγά
Επόμενο άρθροΠροωθητικές ενέργειες της Mitsubishi Motors