Η AVIN προσκαλεί τους οδηγούς σε «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»

Η AVIN προσκαλεί τους οδηγούς για ένα «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια» στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Μεγάρων.

Με κεντρικό μήνυμα «Μια στάση για την ασφάλειά σας… μια στάση ΖΩΗΣ» το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Μέλος του Ινστιτούτου, Ολυμπία Οδός, θα πραγματοποιήσει στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μεγάρων (ΣΕΑ) την πρωτότυπη δράση ενημέρωσης των οδηγών «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια», την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει τους οδηγούς σχετικά με τα βασικότερα σημεία ελέγχου του οχήματος, και την αξία της πρόληψης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που οι οδικές μετακινήσεις είναι πιο συχνές.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνουν σύντομοι έλεγχοι σε καίρια σημεία που σχετίζονται με την Oδική Aσφάλεια ενώ παράλληλα θα δοθούν  συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν με άμεσο και βιωματικό τρόπο την αναγκαιότητα χρήσης της ζώνης για όλους τους επιβάτες, δοκιμάζοντας τον προσομοιωτή πρόσκρουσης του Ινστιτούτου που θα βρίσκεται στο σημείο. Επιπλέον θα υπάρχει ειδικός σταθμός ενημέρωσης για πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την ορθή και ασφαλή χρήση των παιδικών καθισμάτων

Με την περίοδο των διακοπών προ των πυλών, έχουμε αρκετούς οδηγούς που επισκέπτονται ένα πρατήριο AVIN για έναν γρήγορο έλεγχο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι προς τον προορισμό που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους. Ο τακτικός έλεγχος του αυτοκινήτου είναι κάτι ουσιαστικό, μιας και η ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα των οδηγών.

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν φροντίσει για την περιοδική συντήρηση του αυτοκινήτου τους και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (πυροσβεστήρα, φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο)

Επίσης θα πρέπει να έχουν ελέγχει τα ελαστικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η πρόσφυση ελαττώνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Στα πρατήρια AVIN ελέγχονται επίσης όλα τα φώτα του οχήματός, την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων αλλά και το υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που ενδυναμώνει την οδηγική μας ασφάλεια, αποτελεί η ποιότητα των καυσίμων που θα επιλέξουμε. Η ποιότητα των καυσίμων επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οχήματός μας, όπως οι επιδόσεις του κινητήρα, η πρόληψη βλαβών και η χιλιομετρική απόδοση. Η επιλογή ενός ποιοτικού καυσίμου – δηλαδή από ένα επώνυμο πρατήριο όπως αυτά της AVIN – επηρεάζει θετικά όλες τις παραπάνω λειτουργίες που αναφέραμε.

Oπως δήλωσε ο Γιάννης Ραπτάκης, Γενικός Διευθυντής AVIN «Η AVIN με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, συμμετέχει ακόμα μια φορά σε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει τους οδηγούς για την αξία της πρόληψης και τη διασφάλιση της οδικής τους ασφάλειας. Η AVIN με περισσότερα από 650 πρατήρια, πρωτοπορεί και ενισχύει το αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας στους οδηγούς».

 

Προηγούμενο άρθρο250 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροStellantis – SIXT: 30.000 οχήματα παραδόθηκαν