Η Audi ποντάρει στα μεγάλα υβριδικά (PHEV) για τα επόμενα χρόνια. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, το e-tron είναι τώρα το σήμα των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της Audi. Τα plug-ins, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου SUV της μάρκας, που ήταν γνωστό ως Q7 e-tron, μπορούν να αναγνωριστούν από το σήμα TFSI-e.

Η Audi ανέπτυξε ένα νέο ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης για να εγκαινιάσει τη νέα ετικέτα. Τα μοντέλα Q5 (SUV μεσαίου μεγέθους), A6 (sedan E-segment και station wagon) και A7 (sedan F-segment τύπου coupe) μπορούν πλέον να παραγγελθούν με βενζινοκινητήρα TFSI 2 λίτρων, με ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης S- Tronic 7 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Ο TFSI-e 50 αποδίδει 299 hp, ο TFSI-e 55 367 hp.

Το μοντέλο ναυαρχίδα της Audi, το A8, χρησιμοποιεί τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, αλλά διαθέτει έναν πιο προηγμένο 3-λιτρο V6 κινητήρα, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο. Αυτός ο ΤFSI-e 60 θέτει 449 ίππους στους τέσσερις τροχούς του.

Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα όσον αφορά στην εμβέλεια και τις εκπομπές CO2, αλλά η Audi υπόσχεται τουλάχιστον 40 χλμ σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Προηγούμενο άρθροMinimó, το EV επιπέδου αυτονομίας 4, με 5G, της Seat
Επόμενο άρθροTo Skoda Kamiq εφορμά στην κατηγορία αστικών crossover