Τα επιτυχημένα Kodiaq και Karoq αποκτούν ένα αδελφάκι: το Kamiq, ένα αστικό cross over κατηγορίας Β. Το νέο Skoda Kamiq έχει μήκος 4,24 και πλάτος 1,79 μέτρων και βασίζεται σε μεταξόνιο 2,65 μέτρων – διαθέτει τις ίδιες βάσεις με το Seat Arona και το VW T-Cross. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει μέχρι 400 λίτρα – χώρος που αυξάνεται στα 1.395 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Οι κινητήρες είναι γνωστοί. Υπάρχει ο βενζινοκίνητος 1,0 TSI με 95 ή 115 hp και ο 1.5 TSI με 150 hp, ο οποίος μπορεί να απενεργοποιήσει δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του για εξοικονόμηση καυσίμου. Ο ντίζελ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται: ο 1,6 TDI είναι ακόμα διαθέσιμος. Όσοι προτιμούν το φυσικό αέριο μπορούν να επιλέξουν τον 1.0 G-Tec 90 hp.

Ως προς την ADAS, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει το Front and Lane Assist είναι στάνταρ. Ένα προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδίου μπορεί να υπάρξει προαιρετικά, καθώς και ένα ψηφιακό ταμπλό. Ψηφιακά, το Skoda Kamiq εισέρχεται στην επόμενη δεκαετία, με τα συνδεδεμένα συστήματα ψυχαγωγίας/ενημέρωσής του. Ένα έξυπνο σύστημα προφύλαξης για ζημιές στην κόψη των θυρών είναι οι πτυσσόμενες προστατευτικές λωρίδες – ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε το Kodiaq.

Προηγούμενο άρθροΗ Audi παρουσιάζει στη Γενεύη τα TFSI-e
Επόμενο άρθροΗ Nissan αποκαλύπτει το πρωτότυπο IMQ στη Γενεύη