Η ασφάλεια οχημάτων και οδηγών θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Fleet Europe Summit, που πραγματοποιείται φέτος στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο.

Οι κίνδυνοι στόλου, η ασφάλεια και η ασφάλιση επανέρχονται στην κορυφή της εταιρικής ημερήσιας διάταξης μετά από διακοπή 18 μηνών λόγω περιορισμών κορωνοϊού, όταν η κυκλοφορία και τα ποσοστά ατυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά.

Οι απαιτήσεις αποζημίωσης αυξήθηκαν το 2021 έναντι του 2020 και το κόστος διευθέτησής τους αυξήθηκε ιδιαίτερα, λόγω του υψηλότερου κόστους επισκευής και αντικατάστασης οχημάτων, σύμφωνα με την ομοσπονδία του κλάδου Insurance Europe. Η έλλειψη ανταλλακτικών επέφερε αύξηση των τιμών και παρέτεινε την διάρκεια των επισκευών, αυξάνοντας το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια

Τα πολυάριθμα εργαλεία που διαθέτουν οι αρμόδιοι λήψης αποφάσεων στόλου μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων τους και αυτοί οι τομείς θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του Fleet Europe Summit, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, τον Νοέμβριο .

Τα εργαλεία αυτά χωρίζονται σε δύο τομείς: χαρακτηριστικά ασφαλείας οχημάτων και πληροφορίες διαχείρισης.

Συστήματα ADAS

Οι ασφαλέστεροι στόλοι χρησιμοποιούν τα συστήματα ασφαλείας οχήματος ως έσχατη λύση. Συστήματα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) και AEB αναστροφής, ειδοποιήσεις παρέκκλισης λωρίδας, και τυφλών σημείων και συναγερμοί υπνηλίας οδηγού βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων και οι νέοι αερόσακοι κεντρικής κονσόλας βελτιώνουν την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

Συνδεδεμένη ασφάλεια

Οι σωστές διαδικασίες ασφάλειας στόλου αποτρέπουν τον κίνδυνο για οδηγούς και οχήματα. Η τηλεματική και η τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων μπορούν να εντοπίσουν τους επικίνδυνους οδηγούς λόγω οδηγικής συμπεριφορές, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η απότομη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Η καθοδήγηση για διόρθωση αυτών των συμπεριφορών μπορεί να είναι άμεση και η τεχνολογία μπορεί να παρέχει άμεσες ειδοποιήσεις στον οδηγό.

Τα δεδομένα οδηγικής απόδοσης μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν εκ των υστέρων για να αντιληφθούν οι οδηγοί πού και πότε κινδύνευσαν χωρίς λόγο και να τους συστήσουν ασφαλέστερη συμπεριφορά. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως αποδεικτικά στοιχεία προς υποστήριξη αλλαγών στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν επισημαίνουν ότι οι οδηγοί κυκλοφορούν επί μακρόν χωρίς κατάλληλα διαλείμματα ανάπαυσης, εάν πρόκειται να πραγματοποιήσουν πολλές στάσεις ή παραδόσεις στην βάρδια τους και ακόμα και να εντοπίζουν επικίνδυνους δρόμους με υψηλό ποσοστό ατυχημάτων, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επανασχεδιάσουν τις διαδρομές τους για να τους αποφύγουν.

Εμπειρογνώμονες κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών ασφαλείας θα αναλύσουν αυτά τα ζητήματα στο Fleet Europe Summit και θα προτείνουν τρόπους ώστε οι στόλοι να βελτιώσουν τις προοπτικές  κινδύνου μέσω συνδεδεμένων οχημάτων.

Εγγραφείτε εδώ στο Fleet Europe Summit, που πραγματοποιείται στις 16 και 17
Νοεμβρίου στο Δουβλίνο. Οι συνδρομητές του Fleet News απολαμβάνουν 20% έκπτωση με τον κωδικό MEDIA20SUM22.

Προηγούμενο άρθροΗ BEAT είναι πλέον FREE NOW
Επόμενο άρθροΟ τυπικός αγοραστής EV είναι 40 ετών