3D illustration, concept image of vehicle powered by electric energy with charge stored in battery.

Η Arval Energy συνιστά πρωτοβουλία του Executive and Strategy Management της Arval και εμπλέκει όλα τα κέντρα τεχνογνωσίας της εταιρείας, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της.

Η Arval Energy συνδέει την κινητικότητα με την ενέργεια. Σκοπός της είναι να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ των δύο αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, στοχεύοντας κυρίως σε μισθωμένα οχήματα.

Αυτή η πρωτοβουλία, αποτέλεσμα υφιστάμενων και μελλοντικών συνεργασιών, προωθεί ειδικότερα τις τεχνολογίες V1G, Vehicle-to-Grid (V2G) και Vehicle-to-Home (V2H).

Μετά τα EV, ήλθε η ώρα για λύσεις φόρτισης

Με τεχνογνωσία και δέσμευση στην ενεργειακή μετάβαση, η Arval υιοθετεί πλέον ιδιαιτέρως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV). Με περισσότερες από 166.000 μονάδες στους στόλους των πελατών της στα τέλη 2023, παρουσίασε ετήσια αύξηση 85% και στοχεύει να φτάσει τα 350.000 BEV μέχρι το 2025. Επιπλέον, όλα τα νέα οχήματα που παραγγέλνει για τους εργαζομένους της είναι πλέον αμιγώς ηλεκτρικά.

Με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων από τους πελάτες της, η Arval Energy σκοπεύει να αντιμετωπίσει την φόρτιση ως ένα από τα εναπομείναντα εμπόδια στην υιοθέτηση των EV. Στην πραγματικότητα, το πρόσφατο Βαρόμετρο του Arval Mobility Observatory δείχνει ότι το 70% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έχουν υιοθετήσει την μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά λόγω μη επαρκούς υποδομής φόρτισης.

Ολιστική προσέγγιση φόρτισης

Από κοινού με τους συνεργάτες της, η Arval Energy ερευνά, δοκιμάζει, αναπτύσσει και βιομηχανοποιεί προηγμένα συστήματα φόρτισης οχημάτων:

  1. Φόρτιση παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, στην εργασία: Μετά το λανσάρισμα του Arval Charging Services τον Ιανουάριο του 2024 – προσφοράς που περιλαμβάνει μισθωμένο όχημα και σταθμό φόρτισής του στο σπίτι ή στο γραφείο – και τις ανακοινώσεις συνεργασίας με τους Διαχειριστές Σημείων Φόρτισης (CPO) και τους Παρόχους Υπηρεσιών Κινητικότητας στην Ευρώπη, με πρόσβαση σε 600.000 σημεία φόρτισης σε 22 χώρες, η Arval δημιουργεί δύο νέες μεγάλες συνεργασίες με: – Last Mile Solutions: Ο κορυφαίος πάροχος φόρτισης EV και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας που θα προσφέρει στους πελάτες στόλου της Arval άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 600.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη μέσω ενιαίας πλατφόρμας. – FastNed: Μεγάλη εταιρεία γρήγορης φόρτισης στον δρόμο, ιδιαίτερα σε αυτοκινητόδρομους και οδικά δίκτυα υψηλής κυκλοφορίας. Η FastNed παρέχει ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές μέσω περισσότερων από 1.700 σημείων φόρτισης σε 7 ευρωπαϊκές χώρες. Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, οι πελάτες και οι οδηγοί της Arval θα έχουν απλοποιημένη πρόσβαση σε φόρτιση υψηλής ποιότητας.
  2. Έξυπνη φόρτιση, που βελτιστοποιεί τον χρόνο φόρτισης και μειώνει το κόστος. Χάρη στην τεχνολογία V1G, το όχημα φορτίζεται όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνότερη και προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, συμβάλλει στην ισορροπία του ηλεκτρικού δικτύου και δημιουργεί αξία στην αλυσίδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Η εκτιμώμενη δημιουργία αξίας είναι μεγαλύτερη των 200 € ανά όχημα ετησίως. Σε αρχικό δοκιμαστικό στάδιο, η Arval συνεργάζεται με την Jedlix στην Ολλανδία. Η Jedlix είναι ολλανδική εταιρεία βελτιστοποίησης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρέχοντας ευέλικτη διαδικασία φόρτισης και εκφόρτισης μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  3. Η μπαταρία ως πηγή αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας: Χάρη στην τεχνολογία Vehicle-to-Grid (V2G), η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια από τον ήλιο ή τον άνεμο και να την επιστρέψει στο δίκτυο την νύχτα ή όταν η αιολική ενέργεια βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και η ζήτηση είναι στο αποκορύφωμά της. Σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες και τεχνολογία Vehicle-to-Home (V2H), επιτρέπει στον χρήστη να «παράγει» δική του ηλεκτρική ενέργεια, να την αποθηκεύει στο όχημά του και να την χρησιμοποιεί για οικιακούς σκοπούς το βράδυ. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, τα οχήματα διαμοιρασμού των κεντρικών γραφείων της Arval είναι ήδη συμβατά με το V2G και αποφέρουν κέρδος 250 ευρώ ανά σταθμό φόρτισης ετησίως.

Η στρατηγική V2X της Arval υποστηρίζεται από το οικοσύστημα βασικών συνεργατών και καινοτόμων τεχνολογιών της εταιρείας.

Αυτές οι νέες ενεργειακές προκλήσεις είναι περίπλοκες, κυρίως για τις εταιρείες. Ως εκ τούτου, η Arval Energy βασίζεται στην τεχνογνωσία της Arval Consulting για να βοηθήσει τους πελάτες στον καθορισμό της κατάλληλης στρατηγικής τους.

«Χάρη στις συνεργασίες της, η Arval επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση του στόλου των πελατών της, διευκολύνοντας την φόρτιση», ανέφερε ο Hugo Salaun, Chief Strategy Officer της Arval. «Το λανσάρισμα της πρωτοβουλίας Arval Energy μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της έξυπνης φόρτισης. Φιλοδοξία μας είναι να καταστήσουμε την ενέργεια πιο προσιτή και πιο βιώσιμη για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να διερευνήσουμε τις μελλοντικές δυνατότητες εμπορίας της».

«Επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως βασικός παράγοντας κινητικότητας, η Arval αντιμετωπίζει τα μελλοντικά θέματα ενεργειακής μετάβασης λανσάροντας την Arval Energy και υιοθετώντας ηλεκτρικά οχήματα», πρόσθεσε ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα του YouGov για την κινητικότητα
Επόμενο άρθροΔιαθέσιμο για παραγγελίες το Jeep Wrangler 4xe MY24