Η έρευνα του YouGov για την κινητικότητα, που παρουσιάστηκε στο Freedom of Mobility Forum, κατέδειξε πως ένας στους τέσσερις πολίτες δεν είναι έτοιμος για επιλογές μεταφοράς φιλικές προς το περιβάλλον.

Η YouGov, σε συνεργασία με το Freedom of Mobility Forum της Stellantis, δημοσίευσαν αποκλειστικά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας πρόθεσης αλλαγής συνηθειών κινητικότητας των ερωτηθέντων σε πέντε χώρες.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν ζωντανά κατά το δεύτερο ετήσιο Freedom of Mobility Forum και τροφοδότησαν με γεγονότα τις συζητήσεις της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και φοιτητών τριών ηπείρων.

Βασικά συμπεράσματα

  • 1 στους 4 πολίτες παγκοσμίως δεν είναι έτοιμος για οικολογικές επιλογές μεταφοράς. Αυτό παρατηρείται ιδιαιτέρως στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες σε αγροτικές περιοχές δήλωσαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να αλλάξουν οτιδήποτε.
  • Ενώ 3 στα 4 άτομα ετοιμάζονται για πιο πράσινες επιλογές, λιγότερο από το 10% έχει ήδη προχωρήσει σε αυτές, που σημαίνει πως μόλις αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες αλλαγές στο μέλλον.
  • 6 στους 10 πολίτες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη μεταφορά «μόνον του οδηγού», αλλά το ενδιαφέρον ποικίλλει γεωγραφικά, με πρωτοστάτες την Ινδία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο. Η επιθυμία αυτή μειώνεται τουλάχιστον στο 50% στις ώριμες αγορές και στο 28% στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ, όπου η μαζική μεταφορά είναι λιγότερο διαθέσιμη.
  • Ποιος κατευθύνει την πράσινη επανάσταση; Θεωρείται ότι βρίσκεται στα χέρια νομοθετών και πολιτών, με τις εταιρείες να υπολείπονται, εκτός από τις ΗΠΑ.
  • Μη παραβλέπετε τη δύναμη των νέων γενεών! 1 στους 4 πολίτες παγκοσμίως πιστεύει ότι διαθέτει τη λύση για το πράσινο μέλλον και στην Ινδία ένα σημαντικό 40% πιστεύει ότι μπορεί να φέρει την αλλαγή.

«Αν και η νεολαία πιθανότατα θα επηρεάσει την αλλαγή για πιο πράσινες μεταφορές, οι ενέργειές τους δεν είναι ακόμα αισθητές σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της YouGov, Alexandre Devineau. «Οι επιλογές τους και η δυναμική που προκύπτει από αυτές θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως τις μεταφορικές προκλήσεις παγκοσμίως».

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2024 σε πέντε χώρες: Βραζιλία, Γαλλία, Ινδία, Μαρόκο, Ηνωμένες Πολιτείες. Βασίστηκε σε τρεις κλειστές ερωτήσεις και συμμετείχαν 5.095 ερωτηθέντες (~1.000 ανά χώρα, αντιπροσωπευτικοί του πληθυσμού ηλικίας 18+).

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία BMW Group – Rimac Technology
Επόμενο άρθροΗ Arval λανσάρει την Arval Energy