Η Aptiv PLC, παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ασφαλέστερη, πιο πράσινη και πιο συνδεδεμένη κινητικότητα, ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 85% της Intercable Automotive Solutions, θυγατρικής της Intercable S.r.l., έναντι 595 εκατ. ευρώ, με την επιφύλαξη των συνήθων προσαρμογών μετά το κλείσιμο.

Με έδρα το Bruneck της Ιταλίας με εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη και την Ασία, η Intercable Automotive Solutions είναι πρωτοπόρος στον κλάδο και στις τεχνολογίες κατανομής τάσης υψηλής ισχύος και σύνδεσης υψηλής ακρίβειας. Με εκτιμώμενες πωλήσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ το 2022, η επιχείρηση σχεδιάζει και κατασκευάζει καινοτόμες λύσεις για τις πλέον σύνθετες προκλήσεις ηλεκτροκίνησης οχημάτων. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει επτά γενιές τεχνολογίας διανομέων υψηλής τάσης, συμπαγή ηλεκτρικά συστήματα, συστήματα διασύνδεσης κυψελών μπαταρίας και άλλες λύσεις κατανομής τάσης υψηλής ισχύος. Αξιοποιώντας τις εξαιρετικά αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής της Intercable, τον καινοτόμο σχεδιασμό προϊόντων και τις στρατηγικές σχέσεις με βασικούς ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Aptiv θα ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης συστημάτων αρχιτεκτονικής οχημάτων.

“Η Intercable Automotive Solutions είναι ένας εξαιρετικός στρατηγικός συνδυασμός με το τμήμα Signal & Power Solutions της Aptiv», δήλωσε ο Kevin Clark, Πρόεδρος και CEO της Aptiv. “Ο συνδυασμός ενισχύει τη θέση μας ως προμηθευτή πλήρους συστήματος για κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, η διαφοροποιημένη τεχνολογία σχεδιασμού και οι κατασκευαστικές δυνατότητες της Intercable επιτρέπουν μια πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική λειτουργία συναρμολόγησης οχημάτων για τους πελάτες μας”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο CEO της Intercable, Klaus Mutschlechner, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται της Intercable Automotive Solutions στον τρέχοντα ρόλο του. “Η συνένωση δυνάμεων με την Aptiv θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τα προηγμένα προϊόντα και τις τεχνολογίες μας σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την εκτεταμένη κλίμακα και την παγκόσμια εμβέλειά τους”. Η οικογένεια Mutschlechner, η οποία ίδρυσε την Intercable το 1972, θα διατηρήσει το 15% της ιδιοκτησίας της επιχείρησης.

Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος και αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του 2022. Με την ολοκλήρωσή της, η Intercable Automotive θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα εντός του τμήματος Signal & Power Solutions της Aptiv.

Οικονομικός σύμβουλος της Aptiv ήταν η Goldman Sachs & Co. LLC και νομικός σύμβουλος η Clifford Chance. Οικονομικός σύμβουλος της Intercable ήταν η BNP Paribas και νομικός σύμβουλος η Advant Nctm.

Προηγούμενο άρθροΠιστοποίηση της Kosmocar κατά το πρότυπο TISAX®
Επόμενο άρθροΗ Porsche εισέρχεται στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης