Η Kosmocar ανακοίνωσε ότι αποτελεί την πρώτη εταιρεία αυτοκινήτου στην Ελλάδα και συνολικά την τρίτη εταιρεία στη χώρα που πέτυχε τη συμμόρφωση με το πρότυπο για την ασφάλεια πληροφοριών TISAX® (Trusted Information Security Assessment Exchange).

H Kosmocar ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κατά τον πρώτο κιόλας κύκλο αξιολόγησης στη διάρκεια του οποίου οι αξιολογητές πιστοποίησαν ότι η εταιρεία διαθέτει πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας πληροφοριών σε όλες τις λειτουργίες της τόσο στο εσωτερικό της όσο και στα συστήματα με τους κατασκευαστές οι οποίοι είναι επίσης πιστοποιημένοι με TISAX®.

«Είμαστε περήφανοι που ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στον ενδελεχή έλεγχο TISAX® στον πρώτο κιόλας κύκλο αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας ότι η Kosmocar πληροί το πλήρες φάσμα των προτύπων συμμόρφωσης και ασφάλειας που απαιτούνται από την αυτοκινητοβιομηχανία για συγκεκριμένους τομείς. Το γεγονός ότι η Kosmocar πέρασε με επιτυχία την αυστηρή αξιολόγηση του TISAX®, δείχνει ξεκάθαρα ότι η ασφάλεια των πληροφοριών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Οι στρατηγικοί μας συνεργάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία βλέπουν στην Kosmocar τον αξιόπιστο συνεργάτη με τον οποίο μπορούν να δουλέψουν με ασφάλεια, απόλυτη εμπιστοσύνη και σιγουριά», δήλωσε ο Στήβεν Σίρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar.

Το TISAX® είναι μια παγκόσμια πιστοποίηση ασφάλειας πληροφοριών που δημιουργήθηκε από τη Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Αυτοκινήτου (VDA – German Automobile Industry Association) για την τυποποίηση των διαφορετικών κριτηρίων αξιολόγησης ασφάλειας διαφορετικών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην αλυσίδα αξίας έχουν παρόμοια επίπεδα ασφάλειας πληροφοριών. Με βάση το ISO/IEC 27001, αξιολογεί την ασφάλεια σε τέσσερις πτυχές: συστήματα ασφάλειας πληροφοριών, ασφάλεια επικοινωνίας και σύνδεσης με  συνεργάτες, προστασία δεδομένων και προστασία πρωτοτύπων.

Το πρότυπο TISAX®  επιδιώκει να καθιερώσει ένα ώριμο επίπεδο ασφάλειας πληροφοριών στην αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας ένα αμοιβαία αποδεκτό πιστοποιητικό για προμηθευτές βάσει ενός παγκόσμιου προτύπου. Με τη δημιουργία ενός κοινού προτύπου, όλοι οι συμμετέχοντες στο οικοσύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας επωφελούνται από μειωμένο κόστος και μικρότερη πολυπλοκότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπουν συγκρίσιμα αποτελέσματα μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

 

Προηγούμενο άρθροΕΕ: 292 εκατ. ευρώ σε υποδομές εναλλακτικών καυσίμων
Επόμενο άρθροΗ Aptiv εξαγοράζει την Intercable Automotive Solutions