Η MaaS Alliance ανεβάζει ταχύτητα. Περίπου ένα μήνα μετά την ανταγωνίστριά της Arval, η θυγατρική της Société Générale, ALD, συμμετέχει πλέον και αυτή στη συμμαχία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, με στόχο την προώθηση της κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS).

Η Συμμαχία MaaS, η οποία συγκεντρώνει περίπου 80 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, στοχεύει στη δημιουργία μιας ενοποιημένης και ανοικτής αγοράς κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS) στην Ευρώπη, ενσωματώνοντας όλα τα είδη μεταφοράς (shared κινητικότητα, δημόσιες μεταφορές , ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ταξί, κλπ.) σε μια κατ΄ απαίτηση υπηρεσία, προσβάσιμη μέσω ενός μοναδικού διαύλου.

Η ALD θεωρεί την ένταξή της στη Συμμαχία MaaS ως λογική επέκταση της εμπειρίας και των φιλοδοξιών της όσον αφορά στην καινοτομία της κινητικότητας.

“Η τεχνολογική πρόοδος, ο ψηφιακός τρόπος ζωής και η συμπεριφορά των καταναλωτών δημιουργούν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για λύσεις εξωτερικής κινητικότητας και φιλοδοξούμε να προωθήσουμε αυτές τις καινοτομίες”, ανέφερε ο John Saffrett, Διευθύνων Σύμβουλος της ALD στο JournalAuto.com. “Ως μέλος της συμμαχίας MaaS, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε σε μια ανοιχτή, συνεργατική κοινότητα που εργάζεται για να καταστήσει τη MaaS πραγματικότητα”.

Προηγούμενο άρθροH Hema θα προσφέρει ιδιωτική μίσθωση σε συνεργασία με την LeasePlan
Επόμενο άρθροUber Vouchers: Υπηρεσία B2B με κουπόνια από την Uber