Η ALD εξαγόρασε μερίδιο 17% της startup Skipr, με έδρα το Βέλγιο, που δραστηριοποιείται στον τομέα Mobility-as-a-Service (MaaS), όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η ALD προχώρησε στην εξαγορά με την ευκαιρία της αύξησης κεφαλαίου της Skipr, σε συμφωνία με τους δύο υφιστάμενους επενδυτές της εταιρείας, τη βελγική τράπεζα Belfius και την Lab Box, την startup της εταιρείας διανομής αυτοκινήτων D’Ieteren.

Ιδρυθείσα το 2018, η Skipr είναι εταιρεία λύσεων εταιρικής κινητικότητας και υποστηρίζει εταιρείες στο Βέλγιο και τη Γαλλία στην εύκολη διαχείριση, σχεδιασμό, κρατήσεις και πληρωμές εταιρικής κινητικότητας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αντικαθιστούν τα εταιρικά αυτοκίνητα με ευέλικτο και βιώσιμο προϋπολογισμό κινητικότητας. Η προσφορά αποτελείται από τρία βασικά εργαλεία:

  • Μια εφαρμογή που κατευθύνει τους χρήστες στους προορισμούς τους, μέσω συνδυασμού δημόσιας, ιδιωτικής και διαμοιραζόμενης κινητικότητας.
  • Μια κάρτα που παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε υπηρεσίες και πληρωμές σε όλη την Ευρώπη.
  • Μια πλατφόρμα διαχείρισης που επιτρέπει στους χειριστές να επιλέξουν τους προϋπολογισμούς των εργαζομένων, ενσωματώνοντας πληροφορίες μισθοδοσίας, πακέτα κινητικότητας και έξοδα.

Η συμφωνία ALD και Skipr ωφελεί και τις δύο πλευρές, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται. Η Skipr διαθέτει την εξειδικευμένη τεχνολογική τεχνογνωσία και το τυπικό κίνητρο της startup για την προώθηση μιας λύσης MaaS υψηλής απόδοσης. Η ALD διαθέτει το δίκτυο, την ανάπτυξη και τη στρατηγική -βάσει του σχεδίου της Move 2025- για την εφαρμογή καινοτομίας κινητικότητας μεγάλης κλίμακας.

Προηγούμενο άρθροΗ Tcheck λανσάρει νέο εργαλείο ελέγχου ζημιών
Επόμενο άρθροΗ IAA Mobility και η νέα παλέτα κινητικότητας