Οι Jeremy Cleary (αριστερά) και Sujit Reddy (δεξιά)

Το σχέδιο της ALD Automotive να εισέλθει στην αγορά της Ασίας αρχίζει να υλοποιείται. Οι Jeremy Cleary και Sujith Reddy, και οι δύο βετεράνοι της ALD Automotive, θα ηγηθούν της κοινοπραξίας στην Νοτιοανατολική Ασία.

Κοινοπραξία

Τον Απρίλιο, η ALD Automotive ανακοίνωσε το σχέδιο για τη δημιουργία κοινοπραξίας στη Μαλαισία με τη Mitsubishi UFJ Lease & Finance Company (MUL). Η νέα κοινοπραξία θα λειτουργεί ως ALD MUL Mobility Services Malaysia.

Ο Jeremy Cleary διορίστηκε Chief Commercial Officer στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, μια θέση που θα συνδυάσει με εκείνη του Διευθυντή Πωλήσεων για τη Μαλαισία. Ο Sujit Reddy θα αναλάβει το ρόλο του CEO της ALD στη Μαλαισία και θα επιβλέπει περαιτέρω κοινοπραξίες με την MUL.

Η ALD MUL Mobility Services αναμένεται σύντομα να συστήσει τις δραστηριότητές της στη Μαλαισία.

“Περιμένουμε να πάμε στην Κουάλα Λουμπούρ μόλις υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών εισόδου στη χώρα”, δήλωσε ο κ. Reddy, αναφερόμενος στο lockdown λόγω COVID-19 στη Μαλαισία. Αναμένεται ότι η λειτουργία θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου.

Περιφερειακή ανάπτυξη

“Η δημιουργία της πρώτης κοινοπραξίας στη Μαλαισία αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη στις βασικές αγορές της περιοχής”, πρόσθεσε ο κ. Cleary.

“Είναι πρόωρο να σχολιάσουμε ποιες άλλες γεωγραφικές περιοχές εξετάζουμε, αλλά σαφώς δεν μπαίνουμε στη Μαλαισία χωρίς την πρόθεση να επεκταθούμε”, δήλωσε ο κ. Reddy, ο οποίος συνέβαλε στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τη MUL.

Λύσεις κινητικότητας

Όπως υποδηλώνει το όνομα ALD MUL Mobility Services, πρόθεσή τους είναι να προσφέρουν περισσότερες υπηρείες από το leasing απλώς.

“Αυτές οι χώρες πρωτοπορούν όσον αφορά τη σχέση τους με την ιδιοκτησία και την εμπειρία τους στην κινητικότητα διαμοιρασμού”, εξήγησε ο κ. Cleary. “Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε την αξία του στόλου σε αυτή τη νέα γεωγραφική περιοχή”.

“Το βασικό μας προϊόν θα είναι η πλήρης υπηρεσία χρηματοδοτικής μίσθωσης για την εταιρική αγορά”, πρόσθεσε ο κ. Reddy, “αλλά βλέπουμε επίσης ότι αυτή η περιοχή θα έπρεπε να έχει υπηρεσίες διαμοιρασμού κινητικότητας”.

Λογική επέκταση

Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, η ALD ήταν μια από τις πρώτες διεθνείς εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης που ίδρυσαν κατάστημα στην Ανατολική Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, επέκτεινε επιτυχώς το αποτύπωμά της στη Νότια Αμερική. Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι μια επόμενη λογική αγορά για είσοδο, η οποία θα πρέπει να παρέχει στους διεθνείς εταιρικούς πελάτες μια πιο συνεπή προσέγγιση.

“Είναι σημαντικό να μπεις σε αυτές τις αγορές και να έχεις το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης”, δήλωσε ο κ. Reddy.

Τα στελέχη

Ο Sujit Reddy εργάζεται στον όμιλο εδώ και είκοσι χρόνια. Το 2005, μετακόμισε στη Βομβάη για να ιδρύσει το γραφείο της ALD στην Ινδία, στο οποίο ηγήθηκε για περίπου οκτώ χρόνια. Το 2013, επέστρεψε στο Λονδίνο, εργαζόμενος σε διάφορα ομαδικά έργα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ηγήθηκε της κινεζικής επιχείρησης μέχρι την πώλησή της στις αρχές του 2020.

Ο Jeremy Cleary ήταν επικεφαλής του τομέα International Sales – New Business στα κεντρικά γραφεία της ALD Automotive στο Παρίσι. Προηγουμένως, ήταν Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Δυτικής Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροContinental: Κανόνες Δεοντολογίας για AI
Επόμενο άρθροΗ Arval Relsa στη Λατινική Αμερική