Η KAR Auction Services, μέσω της ευρωπαϊκής θυγατρικής της ADESA Remarketing, εξαγοράζει την CarsOnTheWeb (COTW), εταιρεία δημοπρασιών online, που εδρεύει στο Βέλγιο.

Η προγραμματισμένη εξαγορά εκτιμάται σε περίπου 91 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και μέχρι επιπλέον 65 εκατομμύρια ευρώ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπό ορισμένους όρους, προϋποθέσεις και επιδόσεις της COTW. Οι εταιρείες αναμένουν να οριστικοποιήσουν την συναλλαγή κατά το A1 του 2019, όταν πάρουν τη σχετική έγκριση.

Αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο

Η εξαγορά προωθεί τη διεθνή στρατηγική της KAR και επεκτείνει το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο αγορών φυσικών, ηλεκτρονικών και ψηφιακών δημοπρασιών της Βόρειας Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η KAR θα αξιοποιήσει επίσης την COTW για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της εταιρείας, της ανάλυσης δεδομένων και άλλων δυνατοτήτων βοηθητικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η COTW εξυπηρετεί τον τομέα χονδρικής των αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου συνδέει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους ιδιοκτήτες στόλων, τους χονδρεμπόρους και τους αντιπροσώπους. Με πωλήσεις στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία, η COTW παρέχει στους πωλητές αυτών των χωρών και σε αγοραστές σε περισσότερες από 50 χώρες, ένα ευρύ φάσμα δημοπρασιών αυτοκινήτων, μεταφορών και συναφών υπηρεσιών υποστήριξης.

“Η COTW είναι μια πολύ σεβαστή επιχείρηση δημοπρασιών online που παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες με γνώμονα την τεχνολογία σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προτεινόμενη προσθήκη της COTW στο αυξανόμενο διεθνές χαρτοφυλάκιο της KAR”, δήλωσε ο Jonathan Holland, Διευθύνων Σύμβουλος της ADESA Remarketing στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα online και mobile εργαλεία της COTW διατίθενται σε 19 γλώσσες και παρέχουν λειτουργικότητα προγραμματισμού αναζήτησης, προσφοράς, πληρωμής και εφοδιαστικής σε πραγματικό χρόνο. Η εταιρεία παρέχει επίσης ολοκληρωμένες διαδικασίες πληρωμής με ΦΠΑ, μεταβίβασης εγγράφων και διαδικασιών μετά την πώληση, υποστηρίζοντας το 97% των συναλλαγών πελατών που αφορούν διασυνοριακές πωλήσεις.

Διασυνοριακές συναλλαγές

“Η μοναδική πλατφόρμα και οι λύσεις logistics της CarsOnTheWeb αντιμετωπίζουν άμεσα την πολυπλοκότητα των διασυνοριακών συναλλαγών και έχουν την δυνατότητα να παρέχουν απρόσκοπτες, βολικές και συνδεδεμένες υπηρεσίες σε παγκόσμια κλίμακα”, δήλωσε ο Benjamin Skuy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της KAR για διεθνείς αγορές και στρατηγικές πρωτοβουλίες. “Με την αξιοποίηση του ευρύτερου χαρτοφυλακίου τεχνολογίας της KAR, των ισχυρών βιομηχανικών σχέσεων και των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της ADESA στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούμε να ενισχύσουμε αυτές τις προσφορές και να αναπτύξουμε νέες ευκαιρίες εξυπηρέτησης πελατών χονδρικής” κατέληξε.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η KAR προτίθεται να διατηρήσει τις τρέχουσες λειτουργικές θέσεις της COTW, τους εργαζόμενους και τα βασικά μέλη της ομάδας ηγεσίας και διοίκησης της COTW, συμπεριλαμβανομένου του Johan Meyssen, Διευθύνοντος Συμβούλου της COTW, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Benjamin Skuy.

Προηγούμενο άρθροΗ Aston Martin επεκτείνεται πέρα από τα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΟ Ed Hickin ηγείται των εταιρικών πωλήσεων της Citroën στο Ηνωμένο Βασίλειο