Η Aston Martin παρουσίασε δύο μοναδικά σχέδια που ξεπερνούν τα χειροποίητα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, το Volante Vision concept και το Project Neptune. Πρόκειται για ένα μικρό προσωπικό αεροσκάφος και ένα μικρό προσωπικό υποβρύχιο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών οχημάτων εγκαταλείπει την αυτοκινητοβιομηχανία. Αντίθετα, το αεροσκάφος και το υποβρύχιο είναι επεκτάσεις της παραδοσιακής μάρκας αυτοκινήτων της Aston Martin, δήλωσε η Laura Schwab, πρόεδρος της Aston Martin the Americas, κατά την διάρκεια παρουσίασης πριν από το Los Angeles Auto Show.

“Σε εκατό χρόνια, η Aston Martin θα είναι ακόμα μια εταιρεία αυτοκινήτων; Έχουμε μια ιστορία 105 ετών ως εταιρεία αυτοκινήτων και νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για μια επιχείρηση όπως η δική μας που παραδοσιακά είναι αυτοκινητοβιομηχανία, για να αλλάξει” είπε η Schwab. “Μερικά από τα πιο φανταστικά συναισθήματα και απολαύσεις των πελατών μας προέρχονται βιώνοντας μια Aston Martin. Νομίζω ότι στο προσεχές μέλλον, αυτό θα παραμείνει ως έχει”, κατέληξε.

Η κ. Schwab δήλωσε ότι η Aston Martin εξερευνά τρόπους για να διευκολύνει τα φουτουριστικά ταξίδια των πελατών της, πολλοί από τους οποίους μπορεί να θέλουν να μεταβούν σε μια εξωτική τοποθεσία εντελώς ξαφνικά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία περιγράφει το Volante Vision concept ως ένα “πολυτελές προσωπικό αεροσκάφος” με χώρο για τρεις ενήλικες που μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα.

Το Project Neptune μια κοινή επιχείρηση με την Triton Submarines, είναι ένα πολυτελές υποβρύχιο για δύο επιβάτες και έναν πιλότο και είναι μια πιο «διακριτική έκφραση πλούτου», σημείωσε η Schwab, με έμφαση στην εξερεύνηση.

Η Schwab έφερε σαν παράδειγμα την Amazon και την Google, δύο εταιρείες που ξεκίνησαν σε έναν κλάδο πριν αναπτυχθούν και επεκταθούν σε άλλους. “Οι υπέροχες μάρκες εξελίσσονται” είπε, “και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει στην αγορά επτά οχήματα σε επτά χρόνια. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες, η Aston Martin αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες των δοκιμών του DBX crossover, ενός οχήματος που, όπως είπε η κ. Schwab, θα ωθήσει την Aston Martin σε νέες περιοχές.

Προηγούμενο άρθροFCA Greece: Πρόγραμμα χειμερινού τεχνικού ελέγχου 2018/2019
Επόμενο άρθροΗ ADESA αποκτά την CarsOnTheWeb